İstanbul’da 8 bilezik için komşusunu yakan bayana ağırlaştırılmış müebbet istemi

Samuag

New member
İstanbul’un Bağcılar ilçesinde altın bileziklerini yağmalamak istediği komşusunu evvel tülbent ile boğmaya çalışıp, akabinde üzerine yanıcı unsur dökerek canlı canlı yakıp ölmesine niye olan anaokulu öğretmeni Beğenilen Aytar hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Hazırlanan iddianame kapsamında Aytar’ın ağırlaştırılmış müebbet ile 15 yıla kadar mahpusla cezalandırılması talep edildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca düzenlenen iddianamede Beğenilen Aytar’ın maktule Gülcemal Çoşar’ın meskenine fatura götürmek mazeretiyle orta ara meskenine girdiği kaydedildi. Olay günü şüphelinin maktulün kolundaki bilezikleri almak için meskene girdiği, birinci etapta maktulü tülbentle boğmaya çalıştığı ve kolundaki bilezikleri zorla aldığı açıklandı.

Şüphelinin bilezikleri aldıktan daha sonra yanıcı husus dökerek Gülcemal Çoşar’ı ateşe verdiği ve yanar vaziyette bırakarak bileziklerle olay yerini terk ettiği açıklandı.

Gülcemal Coşar (71)

Yapılan aramalarda bileziklerin olay daha sonrasında boş bir toprakta poşet içerisinde bulunduğu da kaydedildi. Beğenilen Aytar ise üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi. Gülcemal Çoşar’ı yakmadığı ve bilezikleri yağmalamadığını savundu.

“KURTARIN BENİ”

Şahit olarak beyanlarına başvurulan M.Ö., olay gününü “Akşam iftara yarım saat kala eşimin amcasının oğlu telefonundan aradı. Eşime ‘evde bir problem olmuş haberiniz var mı, bir denetim edin’ dedi. Eşim ile bununla birlikte uzaktan akrabamız olan Gülcemal Coşar’ın kapısına gittik. Kapıyı çaldık fakat ses gelmedi daha sonra kapıyı yumruklamaya başladım. Kapı yumruklamam ile içeriden inilti sesi duydum. Bu seslerden bir iki dakika daha sonra olağan sese döndü. İçeriden ‘kurtarın beni’ halinde bağırma sesi duydum. Telefonla Gülcemal’in oğlu İbrahim’e haber verdim. Kapıyı kırmak istedim lakin İbrahim ‘yakındayım geliyorum iki dakikaya oradayım’ dedi” diye anlattı.

“‘GÖZDE YAPTI’ DEDİ”

Olay günü Coşar’ın oğlunun kapıyı anahtarla açarak içeri girdiğini söyleyen M.Ö. “Arkasından içeriye ben girdim. Peşinden eşim içeriye girdi Gülcemal’in yatar vaziyetteydi kulağından kan akıyordu. Oğlu İbrahim Gülcemal’e ‘sana ne oldu bu halin ney, kim yapı’ formunda sordu. Gülcemal ise ‘Gözde yaptı oğlum’ halinde karşılık verdi. Oğlu İbrahim’in tekrar ‘sana bunu niye yaptı’ biçiminde sordu. Gülcemal kolunu göstererek ‘altınlarım’ karşılığını verdi” sözlerini kullandı.

Kreş öğretmeni Beğenilen Aytar hakkında “yanıcı unsur kullanarak kişiyi taammüden öldürme” hatasından ağırlaştırılmış müebbet mahpus istendi.

Beğenilen Aytar’ın ayrıyeten “yağma” cürmünden da 10 yıldan 15 yıla kadar mahpusu istendi. İddianame kabul edildi, kuşkulu önümüzdeki günlerde Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.