İstanbul’da 6 ilçede ‘aşı olmayanlara satış yapmama’ sonucu

Ethereum

New member
Türkiye’de günlük corona virüs olay sayılarındaki artış üzerine İstanbul’da 6 ilçenin fırıncılar odası temsilcisi, yeni bir karar aldı.

Karara nazaran; aşı yaptırmayanların ilçelerindeki fırınlara artık giremeyecek ve ekmek satın alamayacak.

“KARARIN TÜM TÜRKİYE’YE YAYILMASINI İSTİYORUZ”

Türkiye’nin bir kapanmaya daha gücü olmadığını söyleyen İstanbul Fırıncılar Odası Esenler Temsilcisi Mustafa Çiçek, “Vaka sayıları artmaya başlayınca karar almak zorunda kaldık. Şu anda corona virüs olay sayıları çok bir biçimde artmaya başladı. Gidişatı uygun görmüyoruz. Bizler de fırıncılar olarak üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. O yüzden fırına gelen vatandaşların aşılarının olup olmadığını denetim edeceğiz. Aşısı olmayana ekmek satışı yapmayacağız.

“6 İLÇEDE KARAR ALINDI”

Şu anda 6 ilçede bu sonucu aldık. Bu ilçeler ise Bakırköy, Günnazarann, Bağcılar, Bahçelievler, Bayrampaşa ve Esenler. Lakin bu sonucun en kısa vakitte 39 ilçeye yayılacağını düşünüyorum. Hatta bu sonucun tüm Türkiye’ye yayılmasını istiyoruz. bu türlü en azından insanları uyarmış oluruz. Zira Türkiye’nin bir kapanmaya daha gücü yok” dedi.

“AŞI YOKSA EKMEK SATIŞI YAPMAYACAĞIZ”

Çiçek, “Biz de vatandaş olarak üzerimize düşen nazaranvi yapmak zorundayız. Fırıncılar Odası olarak aldığımız sonucun gerçek olduğuna inanıyoruz ve sonucu uygulayacağız. Gelen vatandaşların hepsi akıllı telefon kullanıyor. Telefonlarında aşı olup olmadıkları belirli. Aşısı yoksa ekmek satışı yapmayacağız. Tahminen biz pandemi periyodunda kapanmadık fakat binlerce küçük esnafımız kapandı ve mağduriyet yaşandı. Benim kimseyi mağdur etmeye hakkım yok. Bu uygulamayı önümüzdeki hafta itibariyle başlatacağız” diye konuştu.

“AŞI OLMAYA GEREKSİNİMİM YOK”

Uygulamayı gerçek bulan Hakan İpek, “Ben sıhhat çalışanıyım, esasen 3 doz aşımı oldum. her insanın aşı olmasını tavsiye ediyorum. Bu uygulama bizim iş yükümüzü de azaltmış olur. Uygulama çok mantıklı” dedi. Eyüp Yıldız ise, “Aşı olmayı hiç düşünmüyorum. Bir şey olacaksa aslına bakarsanız olur. Aşıya gerek yok. Hem aşı olmaya gereksinimim yok” tabirlerini kullandı.