İspanya, Astún'da bir telesiyej düştü: çok sayıda yaralı, bazıları ağır

Samuag

New member
Bir kablo bükülüyor ve aniden telesiyej yerinden çıkıyor. Onlarca kişi 15 metrelik bir sıçrayışla boşluğa düşüyor, diğerleri ise “panik içinde salıncaktaymış gibi” sallanarak asılı kalıyor. Kaza dağ kasabasında meydana geldi. Astunilinde Huescaİspanyol Pireneleri'nde. Başlangıçta durumu çok ağır olan en az 17 kişinin olduğu belirtilen yaralıların sayısı Gobierno de Aragón tarafından ikiye düşürülürken, durumu ağır olan sekiz kişi de helikopterlerle yakındaki hastanelere nakledildi.

Hiçbirinin belirttiği gibi hayati tehlikesi bulunmuyor Angel Víctor Torresbölgesel politika ve demokratik hafıza bakanı. Olaya karışan diğer yirmi kayakçının tedavileri yerinde yapıldı ve hastaneye kaldırılmaları gerekmedi. Farnesina'ya göre kaza sırasında İtalyan yoktu.

“Tahterevalli etkisi oldu ve altmış kişinin düştüğünü gördüm” dedi El País Borja GimenezKablo koptuğunda telesiyejde bulunan Halk Partisi milletvekili. Başka bir tanık devlet televizyonunda açıkladı Tve mekanizmanın rot kolunun çıktığını görmüş olmak. “Birden telesiyejler zıplamaya başladı ve insanlar uçmaya başladı” dedi.

Sivil Muhafız, Polis, Kızılhaç, Sivil Koruma, itfaiye ve psikologlardan oluşan bir ekip olay yerine olay yerinde müdahale etti. Aragon'un bölgesel acil durum hizmetleri genel müdürü, Miguel Ángel Claverorapor etti Rtve Şu an için en az üç kişinin hastaneye kaldırıldığını söyledi: Birinde kırık ve prognozun iyi olduğu, diğer ikisinin durumunun ciddi olduğu ve bunlardan birinin muhtemelen acil ameliyata alınması gerektiği belirtildi. Olayın dinamiklerine ilişkin Clavero, “Görünüşe göre telesiyejin dönüş makaralarından birinde sorun vardı. Bu durum kablonun gerginliğini kaybetmesine ve bazı koltukların düşmesine, bazılarının ise ortada asılı kalmasına neden oldu. telesiyejin sütunları”.

İspanya başbakanı X'te “Astún istasyonundaki kaza haberinden etkilendim” diye yazdı. Pedro Sanchez. “Aragon'un başkanıyla konuştum. Jorge Azcón ona hükümetin mümkün olan tüm desteğini sunmak. Yaralılara ve ailelerine tüm sevgimizi sunuyoruz” diye ekledi.

İstasyondaki kaza haberi etkiledi #Astún. Aragon başkanıyla konuştum @Jorge_Azcon Size Hükümetin tüm yardımını sunmak.

Tüm sevgimiz sevdiklerimize ve ailelerine.

— Pedro Sánchez (@sanchezcastejon) 18 Ocak 2025
Medyaya göre yaklaşık 80 kişi, kablonun kopmasının hemen ardından telesiyejde mahsur kaldı ve bazı durumlarda yüksek merdivenlerle müdahale eden kurtarıcılar tarafından kurtarılmayı bekledi.

Özellikle İspanyol kayakçılar arasında popüler olan Astún kayak merkezi, Pireneler sıradağlarında, İspanya'nın Fransa sınırına yakın bir konumda yer almaktadır.