Gazze, İsrail Rafah'a yardıma ateş ediyor. Ortalama: “En az 40 ölü”

Samuag

New member
Gazze Şeridi'nin güneyinde Rafah'ta bir insani yardım dağıtım merkezinin yakınında düzinelerce insan öldü ve 120 yaralandı. İhraççı dahil yerel ve insani kaynaklar raporu Jazeera'ya – En az 40 ölümden bahsediyor – ve Gazze'nin sivil koruması, darbelerin İsrail ordusunun araçlarından başlayacağı, yüzlerce sivil ise temel ihtiyaçları almak için bölgeye doğru yöneldi. Bölüm, İsrail tarafından güney şeritinin diğer kısımları tarafından tahliye edilen siviller için “güvenli” olarak gösterilen bir alan olan Al-Mawasi bölgesinde meydana geldi. Filistinli kızıl hilal, takımlarının Rafah'daki Yardım Dağıtım Merkezi tarafından 23 ölüm ve 23'ü yaralandığını bildirdi.

Crosetto: “Haksız baskınlar, Netanyahu durmalı: Böylece nefretin sarmalı büyüyor”

Tommaso Ciriaco tarafından

01 Haziran 2025

Saldırının görüntüleri ve doğrudan ifadeleri şu anda mevcut değildir ve İsrail Ordusu (IDF) herhangi bir resmi beyanda bulunmamıştır.

Gazze, Hamas'ın yeniden başlatılması Witkoff ve İsrail'i çileden çıkarıyor: “Kabul edilemez koşullar”

Muhabirimiz Fabio Tonacci tarafından

01 Haziran 2025

Yerel sivil savunmanın raporlarına göre, darbeler, IDF'nin zırhlı araçlarından, Amerika Birleşik Devletleri tarafından koordine edilen yardım programının bir parçası olan Gazze İnsani Vakfı'nın gıda yardımı için bir toplama noktasına yaklaşan bir sivil kalabalığına patladı. Sözcü Mahmud bazal, “silahsız sivillere karşı kasıtlı bir saldırı” dan bahsetti ve bölümün ağırlığını haftalarca düşmanlık ve insani krizle işaretlenmiş bir bağlamda altını çizdi.

“Cinayetler, bu alanların doğasını insani kurtarma noktaları olarak değil, kitlesel ölümcül tuzaklar olarak yansıtıyor. Olanlar, aç sivillere şantaj sağlamak ve onları, bu iş ordusu tarafından maruz kalan ve yönetilen ve politik olarak kapsanan, bu ölüm noktalarında zorla toplamak için kullanılan ve bu tür bir savaş aracı olarak sistematik ve kötü niyetli bir kullanımdır. Gazze hükümeti yazıyor – bildirildiği gibi Jazeera'ya.

İsrail silahlı kuvvetleri, Rafah'daki yardım dağıtım bölgesindeki kendi ordularının neden olduğu yaralanmaların farkında olmadıklarını açıkladı. “IDF şu anda insani yardımın dağıtım bölgesi içindeki IDF'nin yangının neden olduğu yaralanmaların farkında değil. Soru demirlemektir”, Telegram hakkında kısa bir not okuyor.