Gamze Açar mevtinde şahit söz verdi: Kızı attık dediklerini duydum

Samuag

New member
Ankara’da iş görüşmesi için gittiği otelin 5’inci katından düşerek hayatını kaybeden 17 yaşındaki Gamze Açar’ın vefatına ait dava sürüyor.

Dördü tutuklu 5 sanığın yargılandığı davada otelde halka bağlar uzmanı olarak çalışan Ö.E.’nin talimatla tabiri alındı.

Sanıkları otelde devre mülk firmasında çalışmalarından dolayı tanıdığını söyleyen Ö.E. olay gecesi kendisinin 7’nci sanıkların izse 5’inci katta kaldığını söylemiş oldu.

“Saat 07.30 sıralarından uyandım. Benim kulaklarım fazlaca hassastır, en ufak sesi duyarım” diyen şahit, saat 08.00 sıralarında bir çığlık sesi duyduğunu lakin önemsemediğini aktardı.

Ö.E. şu biçimde devam etti: Akabinde 2’nci çığlık sesini duyar duymaz pencereye çıkıp sağa sola baktım. Lavaboya girdiğimde 3’üncü defa çığlık sesi duydum. bir daha pencereye çıktım kimseyi goremedim. Çığlık sesinin şiddeti giderek artıyordu. 4’ncü çığlık sesi haykırır üzereydi. Odadaki arkadaşıma ‘birisi aşağıya atlamasın’ diye şakalaşırken, ‘pat’ diye ses duyduk. Pencereye çıktığımızda yerde yatan bir bayan vücudu gördük.”

“GÖKBAY BEYEFENDİ BİZİ KURTARIR”

Pencereden bakarken aşağıda açık olan pencereden erkek sesleri geldiğini belirten Ö.E., “Birinci erkek sesi, ‘Kızı attık, artık polisler gelir bizi gdolayırler’ dedi. Öteki şeyler de söylemiş oldu; fakat o an net duyduğum ve hatırladığım bu cümleydi” dedi.

Ö.E., “İkinci erkek sesi ise, ‘Saçmalama oğlum; Gökbay Beyefendi bizi kurtarır. Başımız yanmaz, aslına bakarsanız dün geldi, odada ne olduğunu kimse bilmiyor’ biçimindeydi. Ardında pencere sert bir biçimde kapatıldı” diye konuştu.

“ŞİMDİ KANAMASI DA ARTTI”

bir süre daha sonra sanıklardan Emre Eker’i cesedin başında gördüğünü belirten Ö.E., şunları kaydetti:

“Eker’in, bayanı yerden kucağına aldığını birkaç adım götürdükten daha sonra yere düşürdüğünü gördüm. Akabinde Emre’nin yanına kim olduğunu bilmediğim bir öbür şahıs geldi. Ben bu şahsın kim olduğunu bilmiyorum; ancak görsem tanırım. Emre’ye, ‘Niye kaldırıp düşürdün kızı, artık kanaması da arttı, ne olacak’ diye bağırdı. 09.15 üzere ambulans geldi ve bayanı alıp götürdü. Emre ve öbür şahıs ambulansa bindiler. Kızın vücudu birinci yerde dururken yüz üstü vaziyetteydi. sonrasındasında Emre Eker alıp yere düşürdükten daha sonra sırt üstü yere düştü. Birinci pencereden baktığımda kızın ayakkabılarının ayağında olmadığını kendisinden birkaç metre uzakta dağınık biçimde durduklarını gördüm.”

“TEHDİT EDİLDİM”

Şahit Ö.E, mahkeme belgesine giren beyanında, soruşturma evresinde tanıklık yapmaması için tehdit edildiğini, tehdit eden kişiyi polis merkezine bildirdiğini; fakat süreç yapılıp yapılmadığını bilmediğini de bildirdi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET MAHPUS İSTEDİ

Gamze Açar, 7 Kasım 2020’de, internette gördüğü iş ilanı üzerine irtibata geçtiği İstek Doğan ile iş görüşmesi için, Kızılcahamam ilçesindeki termal otele gitmişti.

Açar, birebir gün sabaha karşı otelde 5’inci katta kaldığı odanın balkonundan düşerek ömrünü kaybetti. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca başlatılan soruşturma kapsamında Açar’ın otelde görüştüğü, kendilerini devre mülk şirketi çalışanları olarak tanıtan İstek Doğan, Mehmet Doğan, Mustafa Emre Demiral, Hüseyin Emre Gürgen ve Emre Eker gözaltına alındı.

Şüphelilerden İstek Doğan, Mehmet Doğan, Emre Eker ile Mustafa Emre Demiral, tutuklandı. Hüseyin Emre Gürgen ise isimli denetim kuralıyla hür bırakıldı.

Sanıklar Ankara Batı Adliyesi 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘kişiyi hürriyetinden mahrum kılma’, ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ ve ‘kasten öldürme’ cürümlerinden ağırlaştırılmış müebbet ve 63’er yıla kadar mahpus istemiyle yargılanıyor.