Fransa'da Bayrou hükümeti doğdu. Sosyalistler: “Le Pen'in Rehinesi”. Ancak Bardella da bunu reddediyor

Samuag

New member
İki eski Fransız başbakanı yönetimde yer alacak François BayrouGenel Sekreter tarafından açıklananElişaAlexis Kohler. ben sosyalistim Manuel Vallsyurtdışıyla ilgilenecek ve makron Elisabeth BorneEğitime. Valls, daha önce İçişleri Bakanı olan François Hollande başkanlığında 2014-2016 yılları arasında hükümeti yönetmişti. Borne, Elysée'nin şu anki sahibinin başkanlığı altında 2022'den Ocak 2024'e kadar başbakanlık yaptı. Emmanuel Macron.

Fransa, Bayrou ve Richard Gere'ye benzerlik: yeni başbakanın ilk toplumsal sloganı

kaydeden Benedetta Perilli

15 Aralık 2024

Darmanin adalete teslim edildi

Yürütmede 17'si kadın, 17'si erkek olmak üzere toplam 34 bakan bulunuyor. Cassa Depositi'nin CEO'su Eric Lombard Ekonomi Bakanı olurken, eski İçişleri Bakanı da olacak. Gerard Darmanin Adalete gidecek.

Ağırlık onayları

Merkezci Jean-Noel Barrot'un Dışişleri Bakanı olduğu onaylandı. Cumhuriyetçilerin en sağ kanadının vücut bulmuş hali olan Bruno Retailleau'nun da Bayrou hükümetinde İçişleri Bakanı olacağı doğrulandı. aynen Rachida Dati Kültür'e.

Diğer adaylıklar

Diğer atamalardan bazıları şunlardır: İşçi Partisi'nden Catherine Vautrin, yerel yönetimler ve çevreden François Rebsamen, Savunma'dan Sébastien Lecornu, Kamu Hizmetinden Laurent Marc-Angeli, Eşitlik ve ayrımcılığa karşı mücadeleden Aurore Bergé, Sağlık Hizmetleri ve Çevreden Yannick Neuder. bakıma erişim, Kırsal İşlerden sorumlu François Gatel, Kamu Hesaplarından Améli de Montchalin, Ticaretten sorumlu Véronique louvagie, Zanaat ve Sosyal Ekonomi, Turizmde Nathalie Delatre, Konutta Valérie Letard, Kırsal İşlerde François Gatel, Avrupa İşlerinde Benjamin Haddad.

Bayrou'nun gururu

İlk toplantının 3 Ocak'ta yapılması planlanıyor. “Bu akşam sunulan ekipten büyük gurur duyuyorum. Tüm Fransız halkının güvenini uzlaştıracak ve yenileyecek deneyimli bir ekip.” Fransa Başbakanı yazıyor Bayrou.

Sosyalistlerin tepkisi

“Bu bir hükümet değil, bir provokasyon. İktidardaki aşırı sağ, aşırı sağın gözetimi altında”: Sosyalist sekreter bunu, sitesinde yayınlanan bir mesajda yazıyor. Olivier FaureParis'te yeni bakanlık ekibinin açıklanmasının ardından.

Bu bir hükümet değil, provokasyon. Aşırı sağ, aşırı sağın gözetimi altında izlenebilir. #Bayrou

— Olivier Faure (@faureolivier) 23 Aralık 2024
Bardella hükümeti reddetti: “Gülünç”

“Bu gülünç bir hükümet. François Bayrou başarısızlık koalisyonunu bir araya getirdi. 2025'te Ulusal Birlik, değişimi beklerken yurttaşlarımızı savunmak ve korumak için her zamankinden daha fazla orada olacak.” Rassemblement National'ın sekreteri bunu X'te yazıyor, Ürdün Bardella.

Seninle alay konusu oldu.

Merhaba, François Bayrou Fransa'yla birlikte yeni bir koalisyona imza attı.

2025'te RN, yurttaşlarımızı savunmak ve korumak için her zamankinden daha fazla orada olacak ve değişime katılacak.

— Jordan Bardella (@J_Bardella) 23 Aralık 2024
Marine Le Pen'in rolü

Xavier Bertrand Başbakan François Bayrou'nun “desteğiyle” kurduğu yeni hükümete katılmayacağını duyurdu. Marine Le Pen“. Yeni yönetimin açıklanmasından kısa bir süre önce yayınlanan bir notta, Fransız ılımlı sağının vücut bulmuş hali ve Rassemblement National'ın (RN) amansız rakibi olan Hauts-de-France bölgesinin eski bakanı ve valisi, yeni yönetimin açıklanmasını reddettiğini duyurdu. “Marine Le Pen'in desteğiyle oluşturulan bir Fransa hükümetine” katılacağım. “Başbakan, dün bana önerdiğinin aksine, bu sabah bana Bakanlığın sorumluluğunu artık veremeyeceğini bildirdi. Muhalefet nedeniyle Adalet Bu nedenle Xavier Bertrand, Mühürlerin Bekçisi pozisyonu dışında bir pozisyonla hükümete katılmayı reddetme kararı aldı.