Eşinin mezarına gitmeye korkuyor: Konutunu bile değiştirdi

Samuag

New member
Antalya’nın Kepez ilçesinde 19 Şubat’ta, yüzde 90 bedensel engelli Mümin Kara (58), yüzde 40 engelli eşi Emine Kara, çocukları Fatma ve Bekir Kara ile konutlarının yanındaki işletme sahibi Nurettin Yaşar ve oğlu A.Y. ile park niçiniyle tartıştı.

Tartışmanın büyümesiyle Nurettin Yaşar ile oğlu A.Y. Mümin Kara’yı dövdü. Kara, etraftakilerin sayesinde kurtuldu. Bu sırada Mümin Kara’nın lisanı boğazına kaçtı, eşinin birinci müdahalesinin akabinde olay yerine polis ve sıhhat grupları sevk edildi.

Kuşkulu baba ile oğlu gözaltına alınırken, Mümin Kara Kepez Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradaki birinci müdahalenin akabinde Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Kara’nın kafatasında kırıklar oluştuğu belirlendi.

Kara, hem mahzuru olan sağ bacağı tıpkı vakitte kırıklar niçiniyle ameliyat edildi. Ameliyat daha sonrası Kara, ağır bakıma alındı. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayat gayreti veren Mümin Kara, 28 Şubat’ta hayatını kaybetti.

BABA VE OĞLU TUTUKLANDI

Olayın gerçekleştiği gün tabirleri alınıp, özgür bırakılan şüpheliler Nurettin Yaşar ile A.Y., 24 Şubat’ta savcının talebiyle tekrar gözaltına alınıp, adliyeye sevk edildi. Nurettin Yaşar, ‘kasten yaralama’ cürmünden tutuklandı, oğlu A.Y. ise isimli denetim kuralıyla hür kaldı. Kara’nın vefatı üzerine polis takımları, A.Y.’yi de ‘kasten öldürmeye yardım etmek’ hatasından gözaltına aldı. Kuşkulu A.Y., 28 Şubat’ta çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

KUŞKULU A.Y. İSİMLİ DENETİMLE ÖZGÜR KALDI

Tutukluluğa yapılan itirazın akabinde A.Y., 16 Temmuz’da isimli denetim koşuluyla hür kaldı.

SAVCILIK AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Cinayet Hataları Soruşturma Ofisi’nce hazırlanan iddianamede, tutuklu Nurettin Yaşar ile tutuksuz sanık oğlu A.Y.’nin tutuklanması ve haklarında ‘kasten öldürme’ hatasından ağırlaştırılmış ömür uzunluğu mahpus cezası verilmesi istendi.

KUŞKULU, MÜMİN KARA’NIN EŞİNİN ÜZERİNE ARAÇ SÜRDÜ

Kara ailesi, yaşadıkları endişe niçiniyle diğer bir adrese taşındı. Argümana nazaran, 23 Kasım’da mezarlığa gitmek için meskenden çıkan Emine Kara’yı bakılırsan A.Y., aracını otobüs bekleyen Kara’nın üzerine sürdü.

Aracın altında kalmaktan son anda kurtulan Kara, polis merkezine giderek A.Y.’den şikayetçi oldu. Yaşadıkları niçiniyle mezarlık ziyaretine bile gidemediğini söyleyen Kara, bu durumun artık son bulmasını istediğini aktardı.

”REFLESKLE GÜÇ KURTULDUM”

Eşini kaybettikten daha sonra karşı taraftan tehditler gelmeye başladığını söyleyen Emine Kara, olayı şöyleki anlattı:

“Birkaç kere şikayette bulundum, dehşetten konutumu değiştirip taşınmak zorunda kaldım. 23 Kasım günü eşimin mezarını ziyaret için meskenden çıktım. Otobüs durağında beklerken A.Y. aracıyla giderken beni gördü. Arabayı bir anda üzerime sürdü. Refleksle güç kurtuldum. A.Y. bir süre daha sonra durup, otomobilin camından bana hakikat baktı. Biraz kendimi toparladıktan daha sonra karakola giderek şikayette bulundum.”

”BU GİDİŞLE BİZİ TOPRAĞA KOYACAK GİBİ”

Konutunu taşıdığı biçimde hala can güvenliği olmadığını söyleyen Kara “Ölmek istemiyorum, çocuklarımın da ölmesini istemiyorum. Bu gidişle bizi toprağa koyacak üzere. Mezar ziyaretine bile gelemiyorum. Çocuklarım getirirse gelebiliyorum, onlar şayet olmazsa mezarlığa bile gelemiyorum. Pazara, sokağa çıkamıyorum” diye konuştu.

”EVDEN ÇOK ADLİYE VE KARAKOLA SARFİYAT OLDUM”

Adalet istediklerini söyleyen Bekir Kara ise “Annemi olağanda mezarlığa ya ben ya kardeşim getiriyordu. Olay günü, kent haricindeydım. Biz olmadığımız için kendisi gelmek istemiş. Bu olaydan evvel tüm şikayetlerimizde ‘kamera manzarası yok’ denilerek takipsizlik verdiler. Bu sefer kamera manzarası de var. Bu olaylar bizi bıktırdı. Konuttan çok adliye yahut karakola sarfiyat oldum. Annemi asla yalnız bırakamıyorum. Yüzde 90 engelli bir adamı öldüren beşerler, her şeyi yapar” sözlerini kullandı.