Eşini balkondan attı ‘intihara kalkıştı’ diyerek özgür kaldı

Samuag

New member
Van’ın Edremit ilçesinde yaşayan biri 1, başkası 5 yaşında 2 kız çocuğu olan Çiğdem Ergin, 24 Nisan’da teze bakılırsa, 3’üncü kattan düşerek ağır yaralandı.

olaydan daha sonra polis tarafınca gözaltına alınan eşi Sinan Ergin sözünün akabinde mahkemeye sevk edildi ve isimli denetim kuralıyla hür bırakıldı. Ergin’in tabirinde eşinin intihara kalkıştığını söylemiş olduği öğrenildi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde ağır bakımda tedavi goren Çiğdem Ergin, evvel kaş ve gözleri ile sorulan sorulara karşılık verip, intihara kalkışmadığını, eşi Sinan Ergin tarafınca balkondan atıldığını polise anlattı, sonrasındasında kelamlı tabir verdi.

20 YILA KADAR MAHPUS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

Tabir üzerine Van Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili Sinan Engin hakkında soruşturma başlattı. 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, isimli denetim kuralıyla hür bırakılan Sinan Ergin hakkında ‘Eşini taammüden öldürmeye teşebbüs’ cürmünden 20 yıla kadar mahpus istemiyle dava açıldı.

İddianamede, ‘şüphelinin tartışma yaşadığı eşinin boğazını sıkarak şuurunu kaybetmesi kararı kucağına alıp balkondan atması’ halinde gerçekleşen aksiyonu niçiniyle ilgili sevk unsurlarınca cezalandırılması talep edildi.

“16 YAŞINDAYKEN EVLENDİK”

Balkondan atıldığını söyleyen ve felç kalarak yatağa mahkum olan Çiğdem Ergin, eşinin kendisine uyguladığı şiddeti anlattı. Çiğdem Ergin, 6 yıllık evliliği mühletince hem eşinin tıpkı vakitte ailesinin kendisine daima ruhsal şiddet uyguladığını söylemiş oldu.

Ergin, “Ben kendi isteğimle çabucak hemen 16 yaşındayken evlendik. Şu an iki çocuğum var. Bu olay 24 Nisan’da gerçekleşti. O gün küçük kızımın doğum günüydü. Ben de eşimin manavına gittim. Oraya gittiğimde bir bayanla oturup yemek yiyorlardı. Ben de ramazan ayı niçiniyle niyetliydim. ‘niçin oruç tutmuyorsun’ dedim. daha sonra hanımın yanında gururumu incitecek telaffuzlarda bulundu. Benim orada kadınlık gururum incindi. Ben de pasta almadan konuta gittim” dedi.

“POLİSLE KONUŞTUĞUMU duyar duymaz MECZUBA DÖNDÜ”

O akşam eşinin konuta gelir gelmez şiddet uygulamaya başladığını anlatan Ergin, Kapıyı açtığımda o şahıs epey asabi ve hudutlu biçimde içeriye girdi. ‘hayırdır neyin var’ dedim. Bana dedi ki, sen epeyce anlayışsız bir bayansın ve orada ruhsal şiddete fazlaca maruz kaldım. daha sonra fizikî şiddete başladı. Sağ gözüme darp geldi. Buna dair raporlarım da var. çabucak sonrasında saçımı kökünden çekti. Ben de koşarak telefonla babamı aradım” diye konuştu.

Babasına ulaşamayınca polisi aradığını belirten Ergin yaşadıklarını, “Polisi aradım, dedim ki, ‘beni kurtarın, şu an fizikî şiddete maruz kalıyorum. Beni bayan sığınma meskenine alın’. Polisler de benim adresimi istedi. Ben de onlara ‘Adresi bilmiyorum. Ancak size konutu tanım edebilirim’ dedim. daha sonra Sinan polisle konuştuğumu duyar duymaz, mecnuna döndü. ‘Nasıl ararsın’. Orada şiddet güzelce başladı” diye anlattı.

“HERKESE İNTİHAR ETTİĞİMİ SÖYLEMİŞ”

Şiddet daha sonrası gözlerini ağır bakımda açtığını tabir eden Ergin, “Kendime geldiğimde ‘Ne işim var burada dedim’, dediler ki intihar etmişsin. Ben de ‘intihar etmedim’ dedim. Beni binanın üçüncü katından atmış. Eşim herkese intihar ettiğimi söylemiş. aslına bakarsanız boynumu çevirdikten daha sonra şuurumu ve şuurumu kaybettim. Onlar sebep oldular, beni yatağa mahkum bıraktılar. Elimi, kolumu kaldıramıyorum. Sapasağlam bir insanken elini kaldıramamak, yürüyememek epeyce güç bir şey” dedi.

“KIZIM HER ŞEYİ GÖRDÜ”

Kızlarının gözü önünde eşinin kendisine şiddet uyguladığını anlatan Ergin, “Defalarca bu şiddeti kızlarımın önünde yaptı. Hatta büyük kızım ‘Anne susma, konuş’ diyordu. Ailesinden de davacıyım. Zira bana ruhsal şiddet uyguladılar. Kızımın uzmanlar, psikologlar eşliğinde beyanı da alındı. Kızım her şeyi gördü. Keşke görmeseydi. Hala tutuklanmadı. Sanık isimli denetim kuralıyla hür bırakıldı. Savcı ve hakime sesleniyorum. Nasıl vicdanları kabul ediyor?” diyerek yardım istedi.

Anne ve babasının tartışmalarına tanıklık eden 5 yaşındaki R.A.E. de yaşananları aile takviye uzmanına anlattı.

R.A.E.’nin iddianameye yansıyan tabirinde, salonda annesinin telefonuyla oyun oynadığı sırada annesiyle babasının tartışmaya başladıklarını, annesinin ‘Beni bu meskenden gdolayın’ diye bağırdığını, babasının annesini kucağına alarak aşağıya attığını söylemiş olduği öğrenildi.

Ayrıyeten küçük kızın babasına ‘Baba yapma, ben annemi fazlaca seviyorum’ dediği de iddianamede yer aldı.

NTV’yi toplumsal medyadan takip edin