Eşi ceza verdi, 40 gün zurnasını dağda çalacak

Samuag

New member
Aydın’ın Nazilli ilçesi kırsal Işıklar Mahallesi’nde yaşayan evli ve 3 çocuk babası Hüseyin Güler (67), 2004 yılında Devlet Su İşleri’den (DSİ) emekli olduktan daha sonra babası ve ağabeyinin de mesleği olan zurnacılığa merak sardı. Meskende zurna çalan Güler’in çıkardığı uzun müddetli ve yüksek ses niçiniyle 46 yıllık hayat arkadaşı Nilüfer Güler (61) ve komşuları durumdan rahatsız oldu.

Bu niçinle eşiyle sık sık arbede eden Nilüfer Güler, Hüseyin Güler’in meskende zurna çalmasını yasakladı. Güler, eşine 40 gün dağda zurna çalma cezası verip, “Ancak seni o biçimde affederim” deyip konutu terk etti.

2 Eylül’den bu yana mahallesinin yakınındaki dağlık alanda gündüzleri zurna çalan, geceleri ise meskenine dönen Hüseyin Güler, 40 günün sonunda eşinin kendisini affetmesini bekliyor.

”CEZAMIN YARISI BİTTİ”

Pandemi sürecinde meskeninin balkonunda zurna çaldığı fotoğraflarının olduğunu belirten Hüseyin Güler, “Müzisyen bir aileden geliyorum. Babam ve ağabeyim zurnacıydı. Zurna çalmayı ben de fazlaca seviyorum. Hatta kimi vakit çalarken duygulanıp gözlerimden yaşlar geldiği oluyor. Emekli olduktan daha sonra konutta zurna çalmaya başladım” dedi.

JANDARMANIN MÜSAADESİYLE ÇALMAYA DEVAM EDİYOR

Zurnanın sesinden rahatsız olan eşinin tüm ikazlarına karşın meskende çalmaya devam edince kendisine ”Git zurnanı dağlarda çal” diyerek 40 gün ceza verdiğini söyleyen Güler, jandarmadan müsaade alarak çalışmalarını yaptığını bu biçimde anlattı:

”Ben de jandarmadan müsaade alarak çalışmalarımı bu noktada yapıyorum. Cezamın yarısı bitti. 40 gün dolduğunda beni affeder mi? Bilmiyorum. Affederse kendisine teşekkür edeceğim lakin affetmezse dağlarda çalmaya devam edeceğim.”

CEZAYI VEREN EŞ KONUŞTU

Eşine kızdığı için verdiği cezanın akabinde Kuşadası’nda yaşayan kızının yanına giden Nilüfer Güler, “Eşim tüm ikazlarıma karşın, konutta zurna çalmaya devam etti. Zurna sesinden benim üzere komşularım da rahatsız oldu. Eşime 40 gün bu biçimde bir ceza verdim” diye konuştu.