Emine Erdoğan ses telleri kesilen köpeği Yonca Evcimik’e emanet etti

Samuag

New member
Türkiye Belediyeler Birliği tarafınca Keçiören Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde “Sahipsiz Evcil ve Sokak Hayvanlarının Barınma ve Beslenme Kurallarının Güzelleştirilmesi Fikir ve Proje Yarışı (Enpati Hayvan Dostu Şehirler)” ödül merasimi düzenlendi.

Merasime katılan AK Parti Genel Lider Yardımcısı Hasret Varlıklı, sanatçı Yonca Evcimik ile merasim sonunda gazetecilere açıklamada bulundu.

Hayvanları Muhafaza Kanunu’na ait görüşlerini paylaşan Güçlü, belediyelerin bu mevzuda kıymetli katkıları olduğunu lisana getirdi. Güçlü, “Artık kanunun hayat bulması için uğraş sarf edeceğiz. Artık hukuken hiç bir meselemiz kalmadı, bundan daha sonrası çalışma artık. Şunu söyleyebilirim, Mecliste sivil toplumla birlikte çalıştığımız kıymetli bir kanun oldu. Daima birlikte yaptık bu kanunu.” diye konuştu.

Yonca Evcimik de Hasret Güçlü’ye uğraşlarından dolayı teşekkür etti.

Evcimik, Emine Erdoğan’ın, Keçiören Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi’ndeki, ses telleri alınan köpeği kendisine emanet etmesine ait hislerini da paylaştı.

Bir buçuk sene öncesine kadar 11 köpek, 2 kedisi olduğunu fakat yakın bir vakitte kardeş olan köpeklerinin birçoklarını kaybettiğini belirten Evcimik, “Şu anda 2 köpeğimiz, 2 kedimiz var. O kediler de genç, daha yeni geldiler. Daima soruyorlardı bana ‘Alacak mısın?’ diye. Bugüne kadar hiç bir köpeği satın almadım, daima geldiler bana sahiplendim, sokakta buldum. Daima şu biçimde düşündüm, ‘Olacaksa da gelecektir benim kucağıma.’ dedim. İnanamadım bugün Emine Hanım getirip kucağıma verince. O gün bugünmüş. Ben onu götüreceğim artık bana emanet.” diye konuştu.

“ONA DAHA UYGUN BAKACAĞIM”

Evcimik, köpeğine çabucak hemen isim düşünmediğini belirtti. Köpeğin, başkentte bir binanın bodrumunda uygun olmayan şartlarda ticari gayeyle yetiştirilen ve ses telleri alınan köpeklerden biri olduğunu ise bilmediğini tabir eden Evcimik, ona daha düzgün bakacağını söylemiş oldu.

Programa katıldığında hayvan sahiplenmeyi beklemediğini lisana getiren Evcimik, “Ama daima gelecek o bana diyordum, buyurun geldi. Çok memnunum, ailemize dahil oldu artık.” dedi.

“BULDUK BİRBİRİMİZİ”

Emine Erdoğan’ın merkezi gezdiği sırada köpeği kucağına aldığını hatırlatan Yonca Evcimik, “Emine Hanım, onun herbiçimde gücünü almış ki kucağına almış, o da bana nasip oldu geldi. O artık benim köpeğim, can dostum, bulduk birbirimizi.” tabirlerini kullandı.

Evcimik, sahiplendiği köpeği Bodrum’daki meskenine götüreceğini söylemiş oldu.

Hayvanları Müdafaa Kanunu’na ait görüşlerini lisana getiren Evcimik, “Hep bu işin peşindeydik. Tam istediğimiz üzere oldu mu diye sorarsanız, olmadı aslında ama bu iyileştirilemeyecek bir şey değil. Bu bir başlasın, herkes sorumluluğunu alsın üstüne düşen nazaranvin, daha sonrasında düzelmesi gerekenleri de peyderpey yapacağız diye inanıyorum. Çok memnun bir gün benim için bugün, yeni bir doğum günü bana.” diye konuştu.