Emekli hakim ve kızları cinci hocaya kandı: ‘Aya bakarken’ dolandırılmış

Samuag

New member
Emekli Danıştay hakimi S.Y. ile Avukat kızlarının şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, kendisini Hz. Ali’nin gorevlendirdiğini söyleyen Cinci Hoca Uğur Akyol’a ‘sarkıntılık suretiyle cinsel saldırı’ ve ‘dini inançların istismarı suretiyle dolandırıcılık’ kabahatlerinden 66 yıl mahpus istemiyle dava açtı. Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya Akyol’a 550 bin lirasını kaptıran S.Y.’nin iki kızı katıldı.

“BİZİ MACUNLA KANDIRDI”

Emekli Danıştay yargıcının avukat kızı S.Y., “Sanık ile babamın bir arkadaşı aracılığıyla tanıştık. Bayanların kistine yeterli gelen bir macun yaptığını ve ortak aradığını söylemiş oldu. Anne ve babam da yatırımcı oldu. Ofis tuttular. Bu kişi bizim ailemizdeki dini hassasiyetimizi fark ederek ailemizin içine sızdı. 2016 yılının Ramazan ayında daima bizimle vakit geçirdi, dini konuşmalar yaptı. Annemle babam kendisinden hayli etkilendi. Hatta ona Uğur Beyefendi değil Seyit diye sesleniyorlardı. Kardeşim ve ben daha uzak duruyorduk. Somut bir şey olmadığından anne ve babama bir şey diyemiyorduk” dedi.

sonrasındasında annesinin rahatsızlandığını söyleyen S.Y., “Her gördüğü kişiyi sanık sanıyordu. Kendi kendine konuşuyordu. Aklını kaybetmiş üzereydi, yemeden içmeden kesilmişti, uyuyamıyordu. Sanık ise annemin bu durumuna karşı ‘Anneniz hayli hoş bir surece girdi, fazlaca yeterli mertebelere yükseldi. Benim danışmanlığımda fazlaca düzgün olacak’ diyordu. bir süre daha sonra annem intihara kalkıştı ancak sanık kendisinin bizim ailemize kollayıcı olarak geldiğini söylüyordu. bu türlü babamı tesiri altına aldı. Lakin epey uygun kazandığımız devirde biz bir anda kazanamamaya başlayıp sanığın mal varlığını ve bindiği lüks araçları, zenginleştiğini görür görmez biz de sorgulamaya başladık” diye konuştu.

PARA CİNLERE GİTMİŞ

Sanığın kendilerine ‘Babanız size sürpriz yapıp konut yaptırıyor’ söylemiş olduğini belirten S.Y., “Biz sanığın hesaplarına daima bir para akışı olduğunu fark ettik. Biz yoksullaşırken o zenginleşince durumu anlamış olduk. daha sonra sanık hesabına gelen paraları anneme musallat olmuş cinlerden kurtulmak için harcandığını, bize de musallat olmaması için kurbanlar kesip hayır işlerine yatırdığını, bunun için de hayli önemli paralar harcadığını söylemiş oldu. Bu münasebetle üstüne bir de babama kredi çektirdi. Bizim aç kaldığımız vakit içinder oldu. Sanık bizden aldığı paralarla lüks araçlarla geziyor, benim babamsa hasta haliyle metrobüslerde sürünüyor” tabirlerini kullandı.

“BABAM AYA BAKTIĞINDA HZ. ALİ’NİN SİLÜETİNİ GÖRÜYOR”

S.Y., “Bazı insanlara kendisinin şifacı olduğunu, kimilerine tabip kimilerine ise avukat olduğunu söylüyordu. Biz anne ve babamıza ‘Bu beşere nasıl bu kadar güveniyorsunuz?’ diye sorduk. Babamın anlattığı, balkonda otururken sanık babama ‘Aya bakar mısın’ diyor. Babam aya baktığında Hz. Ali’nin silüetini görüyor ondan sonrasında bu silüet babama yanlışsız yaklaşıyor. Bunu anneme de yapıyor ve annem aklını kaybediyor” dedi.

Mahkeme, sanık ile müşteki S.Y. içindeki para transferlerinin tespiti için hesap hareketlerinin incelenmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

“ODADA KÖŞE KAPMACA OYNADIK”

Sanığın kendisine cinsel sorular da sorduğunu belirten S.Y., “Ben iş için Denizli’ye gittiğimde o da zorla peşimden geldi. Bana ‘Biraz iç rahatla, gel sana içki ısmarlayayım. Benim sana ne kadar düşkün olduğumu biliyorsun değil mi?’ formunda konuşuyordu. Biz o gün kendisiyle odada köşe kapmaca oynadık resmen. sonrasındasında ellerimi tutup bana sarılmaya çalıştı. Onunla tartıştım. Kendisinden şikâyetçiyim” dedi.