Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan toplumsal bağışıklık açıklaması

Samuag

New member
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Mesleksel Eğitimde 1000 Okul Projesi ve 50 Ar-Ge Merkezi’nin Açılış Töreni’nde konuşuyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu biçimde:

”Eğitim faaliyetlerimiz hamdolsun önemli bir problemle müsabakadan devam ediyor. Ulusal Eğitim ve Sıhhat Bakanlığımız rastgele bir aksaklık yaşanmaması için her mevzudaki çabalarını sürdürüyor. Yüz yüze eğitimde 5. haftayı geride bıraktık. Sürecin başarısı için uğraş göstermemiz gerekiyor.

Aşılama ile toplumsal bağışıklığı ne kadar sağlarsak kışın o kadar rahat ederiz. Aksi biçimde havaların soğumasıyla birlikte problemlerimizin artmasına pürüz olamayız.

Mesleksel eğitimi güçlendirmek gayesiyle hayata geçirdiğimiz projeyle belirlenen okullara bir yılda 1 milyar lira yatırım yaptık.

”EĞİTİMDE ÖZ-ÜVEY AYRIMI YAPAN SİYASETLERİN İZLERİ SİLİNDİ”

Eğitimde bir periyot evlatlarımız içinde öz-üvey ayrımı yapan siyasetlerin izleri büsbütün silinmiştir. Hangi lisede okursa okusun, devletimizin nazarında evlatlarımızın tamamı eşittir, birebir hak ve imkanlara sahiptir.

3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

Öğretmenlerimizi de kapsayan 3600 ek gösterge sıkıntısını önümüzdeki yılın sonuna kadar tahlile kavuşturmayı planlıyoruz. Ana muhalefetin başındaki zat ‘Bu kelamı ben verdim’ falan diyor… Sen neyin kelamını verdin? Bu iş bizim işimiz. Biz kuru kuruya kelam vermeyiz yaparız. En kıymetli özelliğimiz bu.

MESLEKSEL EĞİTİM MERKEZLERİNDE ÂLÂ YENİ DÜZENLEME

Mesleksel eğitimde birtakım müjdelerimiz olacak. Mesleksel eğitim merkezlerinde kapasitenin artırılması ve genç işsizlik oranının düşürülmesi için iki yeni düzenleme yapıyoruz. Mesleksel eğitimlere devam eden öğrencilerin aldıkları fiyatların patron üstündeki yükünü kaldırıyoruz. Bu yükü devlet olarak biz üstleniyoruz. Patronlarımıza dayanak sunuyoruz. Mesleksel eğitim merkezlerimizin son sınıfına kalfa olarak devam eden öğrencilerin fiyatlarını güzelleştiriyoruz. Artık minimum fiyatın üçte biri kadar değil taban fiyatın yarısı kadar fiyat alacaklar. Gerekli düzenlemeleri kısa müddette yapacağız.”