Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ihracat bildirisi

Samuag

New member
Son dakika haberi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde “Gaziantep’in Kurtuluşunun 100. Yılında 100 Hayırsever Eğitime Takviye Kampanyası Ödül Töreni”nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

Yatırımla, istihdamla, üretimle, ihracatla büyüyen Gaziantep üzere kentlerimizden aldığımız ilhamla artık ülkemizi 81 vilayetin büsbütün birebir maksatlara ulaştırmak için çalışıyoruz.

Her iş üzere kalkınmanın temel koşullarından biri de eğitimli, yetişmiş, kabiliyetli iş gücüdür. İş insanlarımıza ülkemize kazandıracakları okullar ve eğitim tesisleri için şimdiden teşekkür ediyorum.

Eğitim ve öğretimi evvelarimizin başına aldık. Öğretmenlerimizin dörtte üçü bizim devrimizde bakılırsave başladı.

Yalnızca ‘komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ buyruğunu tüm dünyaya hakim kılabilsek, emin olun şu yerküre üzerinde tek bir mağdur kalmaz. Yalnızca nefsi için çalışmak, biriktirmek, bunu toplumu ve bireyleri sömürerek yani zulmederek yapmak, Allah koruma bizi hayli tehlikeli yerlere sürükler.

Üniversitemizin olmadığı vilayet yok, Ülkemiz yüzbinlerce öğreciye mesken sahipliği yapılıyor.

Para, mal, güç yerli yerine konduğunda orada adalet, huzur, itimat, hoşluk olur. Birebir imkanlar yanlış ellere geçtiğinde orada zulüm, huzursuzluk olur.

Derslik sayımızı 343 binden 601 bine yükselttik. Yaptığımız 714 bin yeni öğretmen atamasıyla eğitim öğretimin kesintisiz yapılmasını temin ettik.

İnşallah devlet-millet iş birliğiyle ülkemizi her alanda olduğu üzere eğitim öğretimde de amaçlarına ulaştıracağız. Bütün problem inanmaktır, azmetmektir, daha sonrasında da vatanını, milletini Allah için sevmektir.

Bugün bir fazlaca ülkenin nüfusundan epey daha fazla öğrenciye sahip, her alanda muhtaçlığını karşılayacak pırıl pırıl insan kaynağına sahip bir Türkiye var.

Bizim tek kaygımız var; ihracat, ihracat, ihracat ve bunu başaracağız. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat üzerine heyeti iktisat siyasetimizin ete kemiğe bürünmüş halini görmek isteyen gitsin Gaziantep’e baksın.