Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şimdi yeni bir atılımın ortasındayız

Samuag

New member
AK Parti Genel Lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin küme toplantısında konuşuyor.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyleki:

“Salgınla bir arada global iktisatta başlayan dalgalanmalar, ülkemize yönelik taarruzların dozunun artırılmasına niye oldu. İçerden birileri de birebir kirli oyunun figüranlığına soyundu. Biz ülkemizin ve milletimizin çıkarlarını muhafazanın çabasını verdik.

Ekonomik, ruhsal her türlü tuzağı bozarak yolumuza kararlılıkla devam ettik. olağan olarak sıkıntı ve zahmetli günler geçirdik, bedeller ödedik ancak hamdolsun bu ülkeyi amaçlarından koparmadık.

Enflasyondan kurtulmak için ana muhalefetin sözcüsü bizden kurtulmanın gereğinden bahsediyor. Enflasyonu yüzde 7’ye düşüren kimdi? Biz düşürdük, biz. Faizi yüzde 4.5’lara düşüren kimdi? Bizdik. Sizin kitabınızda düşük enflasyon düşük faiz yok. Biz halkımızı ne faize ne enflasyona ezdirmeyeceğiz dedik ve bunun çabasını veriyoruz. Alışacaksınız bunlara.

AK Parti iktidarıyla bunlar nasıl oluyor bakılırsaceksiniz. Artık o gayretin verildiği günlerdeyiz. Artık yeni bir atılımın ortasındayız. Nasıl girdiğimiz çabalardan alnımızın akıyla çıktıysak bir daha istediğimiz sonuçlara ulaşacağız. Önümüzde maniler yok mu var. Ana muhalefetten daha büyük pürüz var mı? Önümüzde tuzaklar var ancak bizim azmimiz ve gücümüz bunların hepsinden çok.

“ERKEN SEÇİM YOK”

Ülkemizde bir kesim dışardan aldıkları dayanakla birlik iklimini dinamitlemenin peşinde. Çıkmış biri hastanede sus diyorlar ya onu gösteriyor. O denli parmak sallamakla bir yere varamazsınız. Ne diyor, şu hale bak aylardır erken seçim diyor. Cumhur İttifakı’ndan Devlet Beyefendi bu işin Haziran 2023’te olacak diyor ben de birebirini söylüyorum. Hala erken seçimden bahsediyor. Erken seçim yok. Bay Kemal noktalı virgül değil nokta koyuyorum.

“TÜRK MİLLETİ KAZANACAK, SİZ KAYBEDECEKSİNİZ”

Buradan kifayetsiz siyasetçilere sesleniyorum, gazeteci kılıklı muhterislere sesleniyorum, darbe heveslilerine sesleniyorum, emek dökmeden para kazanma peşinde koşanlara sesleniyorum. Türkiye’nin kazanımlarını heba edemeyeceksiniz. Türkiye’yi eski makûs günlerine geri döndüremeyeceksiniz. Bu milletin alın terini sömüremeyeceksiniz. Türkiye’yi 2023 maksatlarına ulaşmaktan alıkoyamayacaksınız. Ya millet iradesini kabullenecek ya milletle birlikte kazanacaksınız ya da kaybedeceksiniz. Türk milleti kazanacak siz kaybedeceksiniz.”