Cumhurbaşkanı Erdoğan, pitbull hücumunda yaralanan Asiye’nin babası ile görüştü

Samuag

New member
İrtibat Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya bakılırsa, dün Gaziantep’te çalışanlarla yemek programında bir ortaya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hüseyin Ateş’i telefonla aradı.

Asiye Ateş’in sıhhat durumu hakkında bilgi alan Erdoğan, “Asiye’nin gözlerinden öpüyorum. Rabbimden şifalar diliyorum. Namazlarımda da dua edeceğim inşallah. Allah sabırlar versin” dedi.

Gaziantep’te 2 pitbullun saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye’nin tedavisi için Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca devreye girdi.

Hayati tehlikesi süren küçük kız, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Tedaviyi, Türkiye’nin birinci yüz ve çift kol nakillerini yapan Prof. Dr. Ömer Özkan ve takımı sürdürecek.

Gaziantep’te ailesinin vazife yaptığı sitenin bahçesinde 22 Aralık’ta pitbull cinsi köpeklerin saldırısına uğrayan küçük kızın kafatasında ve yüzünde doku ezilmeleri, ense, kemik ve boyun dokusunda derin yaralar oluştu.

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, bir dizi ameliyat olan Asiye’nin tedavisini Prof. Dr. Ömer Özkan’ın üstlenmesi talimatı verdi.

Küçük kız Sıhhat Bakanlığınca bakılırsavlendirilen hava ambulansıyla Gaziantep’ten Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevk edildi.

Ağır bakıma alınan Asiye’nin tedavisi sürüyor.

ASİYE ”EVE GİTMEK İSTİYORUM” DEDİ

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, Asiye Ateş’i çocuk ağır bakım servisine yatırılmasının çabucak akabinde sabah erken saatlerde ziyaret etti.

Yanında annesi bulunan Asiye, Prof. Dr. Yıldıray Çete’ye “Eve gitmek istiyorum” dedi. Gülümseyerek karşılık veren Prof. Dr. Çete de “Tedavilerinin tamamlanmasının akabinde olağan olarak konuta gideceksin” diye konuştu.

DOKU NAKLİ YAPILACAK

Baş ve yüz bölgesinde doku kayıpları olan Asiye’ye 1-2 gün ortasında, Prof. Dr. Ömer Özkan tarafınca doku nakli planlanıyor.

Prof. Dr. Çete, Asiye’nin sıhhat durumuna ait şunları kaydetti:

“Genel durumu orta-iyi seviyede. Hayati bulguları stabil. Baş ve yüz bölgesinde doku kayıpları mevcut. Birinci müdahalesi Gaziantep’te başarılı biçimde yapılmış, hastanemize ileri tedavi gayesiyle nakil edildi. Genel durumunun uygunluğunu takip ederek mümkün olan en kısa vakitte, tahminen bir, iki gün ortasında Prof. Dr. Ömer Özkan tarafınca doku nakli planlanıyor.”

OLAYIN GEÇMİŞİ

Şahinbey ilçesi Beştepe Mahallesi’nde 22 Aralık’ta 2 pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş, ağır yaralanmıştı. Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan 3’ü tutuklanmıştı.

Saldırgan köpekler ise Tabiat Muhafaza ve Ulusal Parklar Şube Müdürlüğünce, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edilmişti

TAŞLA HASTANE BASTI