Çocuk hırsızdan 30 bin liralık telefon soygunu

Samuag

New member
İstanbul’da Bağcılar ve Bayrampaşa’da biri çocuk iki kişi iki başka telefoncudan 30 bin liralık telefon çaldı.

Geçtiğimiz haftalarda meydana gelen hadisede, yaşı büyük olan kişi her iki dükkanda da iş yeri sahibiyle konuşurken, küçük çocuk tezgahta bulunan telefonları çaldı.

Durumu fark eden iş yeri sahiplerinin polise haber vermesiyle şüphelilerin yakalanması için inceleme başlatıldı.

Hırsızların telefon dükkanlarını mesken edindiğini söyleyen dükkan sahibi Cafer Yalçın, “Dükkana gelip yüksek modelli aygıtları gözlerine kestiriyorlar. Bunları aslında satamazlar. Ya yurt dışına gönderiyorlar ya da parçalayıp satıyorlar. Ağır bir gündü tamir işlerim vardı. Vatandaş önümü kapattığı için çocuğu görmedim. O sırada tezgahı açıyor, benim küçük çocuğum da orada duruyor lakin ufak olduğu için anlamıyor. Gidip gerisinden tezgahı kapatıyor. O kapatmasa tahminen daha evvel fark ederdim. daha sonra telefonu alıp gidiyorlar. Telefonun pahası 14 bin lira civarında” dedi.

“DİKKAT ETSİNLER, FARKLI BAYİLERDE DE HIRSIZLIK OLMUŞ”

Dükkanı soyulan Mehmet Akkuş ise, “Çocuk ve yanında 17-18 yaşlarında bir genç vardı. Çocuğu da işlerine alet ediyorlar. Telefonu alırken alarm susturucu takıyor. 30 saniye daha sonra alarm çalıyor. Bizde o denli öğrendik. daha sonra kameradan tespit ettik. Dışarısı kalabalıktı peşinden de gidemedik. Dikkat etsinler. Farklı bayilerde de hırsızlıklar olmuş” diye konuştu.

İmgelerde yaşça büyük olan şüphelinin iki dükkanda da vazifelileri oyaladığı, küçük çocuğun ise telefonları çalıp tişörtünün içine attığı ve akabinde gorevliyle konuşan şahsa haber verdiği, ikilinin dükkanlardan süratle uzaklaştığı görülüyor.

Öte yandan hırsızlık anları güvenlik kameralarına yansıdı.

Manzaralarda yaşı büyük olan şüphelinin iki dükkanda da nazaranvlileri oyaladığı, küçük çocuğun ise telefonları çalıp tişörtünün içine attığı ve akabinde nazaranvliyle konuşan bireye haber verdiği, ikilinin dükkanlardan süratle uzaklaştığı görülüyor.