Çin ve Avrupa'nın Trump'ın Harvard hakkındaki kararına tepkileri

Samuag

New member
Orada Çin ABD başkanının kararını kınıyor Donald Trump Üniversitede yabancı öğrenciler için çağrıda Harvard“Eğitim siyasetlenmesi” hareketi olarak adlandırıldı. Günlük brifingde ifade edilen Mao Ning Dışişleri Bakanlığı sözcüsüdür.

(AFP)

Çin itiraz ediyor Harvard'daki yabancı kayıtlara ABD bloğuöğrencileri “ABD'nin güvenilirliğine zarar veren ve karşılıklı akademik bağlara zarar veren” bir karardan korunma vaat ediyor. Mao'nun gözlemlenen Çinli kısmı, “eğitim işbirliğinin siyasallaşmasına sürekli karşı çıktı” ve “ABD'nin söz konusu eylemin sadece Amerika'nın uluslararası imajına ve itibarına zarar vereceğine” inanıyor.

Perşembe günü, Washington hükümeti, iyi bilinen 'Öğrenci ve Değişim Ziyaretçi Programı'nın (SEVP) bir parçası olarak prestijli üniversitenin sertifikasını iptal ederek, üniversitenin yeni uluslararası öğrencileri kaydetmesini ve zaten ABD'de yasal statülerini taşımaya veya kaybetmeye kayıtlı olanları etkili bir şekilde önledi. Resmi web sitesine göre Harvard, her yıl 1.800 ila 2.300 Çinli öğrenci ve akademisyen ağırlıyor.

Almanya'nın kınanması

“ABD hükümetinin artık Harvard'daki yabancı öğrencileri kabul etmek istememe kararı beni derinden üzüyor. Bu, ne genç nesil ne de özgür dünya için olumlu bir sinyal değil. Ve içtenlikle umarım bu kararı iptal ettiğini umuyorum, çünkü bu da, davalar üzerindeki anlaşmazlıkta gördüğümüz gibi, kimseye yardım etmiyor”. Bu, Almanya Araştırma, Teknoloji ve Mekan Bakanı tarafından belirtildi. Dorothee BarKonsey Araştırma ve AB alanına vardığınızda.

(AFP)

“Şu anda Amerika Birleşik Devletleri'nde neler olup bittiğinden çok endişeliyim. Haberlere bakarak ve ABD'deki öğretmenleri ve profesörleri dinleyerek son birkaç gündür Almanya'da sahip olduğumuz, hoş bir şey olan hikayeler anlattılar.”

Avrupa için Bir Fırsat

AB'de yetenekleri çekmek için Bilim Girişimi için Avrupa'yı Seçin Philippe BaptisteÖte yandan, Yüksek Öğretim ve Fransız Araştırmaları Bakanı, “dünyanın her yerinde akademik özgürlüğün, Çin'de değil, aynı zamanda ABD'de de bugünün çöktüğü ve küresel etkisi olan bilimin tüm sektörlerini gördüğümüz” olağanüstü türbülanslı bir uluslararası bağlamdan “uyardı.