Büyükşen cinayeti: Sağ kalan tek kişi konuştu

Samuag

New member
Büyükşen çifti cinayetinde sağ kurtulan Büşra, yaşadıklarını anlattı.

Olay, 3 yıl evvel Konya’nın Karatay ilçesinde yaşandı. Kar maskeli kişi, kapısı açık olan meskene girdi. Emekli memur Metin Büyükşen ve eşi Necla Büyükşen’e ateş etti.

Konutta bulunan çiftin kızları Büşra Büyükşen de saldırganın dipçik darbesiyle baygınlık geçirdi. Öldü üzere davranan, çabucak sonrasında yatak odasının penceresinden atlayıp kaçan genç kız, komşusunun sayesinde jandarmaya gitti.

İhbar üzerine konuta giden gruplar, Büyükşen çiftinin ömrünü kaybettiğini belirledi.

Cinayet belgesi 8 ay evvel bir daha ele alındı. Jandarma, 25 kişiyi gözaltına aldı.

Şüpheliler içindeki Esra T’nin, Büyükşen çiftinin komşusu Hüseyin K’nin eski sevgilisi olduğu öğrenildi.

Esra T. gencin, ailesinin baskısıyla kendisinden ayrıldığını, bu niçinle aileye ziyan vermek istediğini anlattı.

Şimdiki erkek arkadaşı Abdullah B. de 2 kiralık katil tuttu.

Fakat kiralık katiller, kendilerine verilen adresi karıştırıp ezkaza Büyükşen çiftini öldürdü.

Abdullah B. ve Esra T. ile onlara yardım eden 2 kuzen tutuklandı.

Başka 21 kişi özgür bırakıldı. Kiralık katillerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

”KATİL BİZLE ALAKASI OLMAYAN BİR İNSAN”

Ataktan sağ kurtulan Büşra Büyükşen, yaşananların akabinde konuştu.

Büyükşen, olayın başından itibaren yaşananları hakikat olarak anlattığını, lakin biroldukca kişinin kendisine inanmadığını belirtti. Büyükşen, ”Yardımcı olmaya çalıştım; lakin katil, bırakın annemle babamı, bizim köyle alakası olmayan, kontağı olmayan bir insan. Elimden geldiğince yardımcı olmaya, hatırlamaya çalıştım. Fakat buna karşın olayın çözülmüş olması mucizevi bir şey” dedi.

3 yıldır baskı altında olduğunu ve fazlaca güç bir müddetç yaşadığını belirten Büyükşen, ”Bana, ‘Sen hayli sinema izliyorsun’ diyenler oldu, ‘Tutturdun bir türküyü’ diyenler oldu.’ Bırak artık bu kıssayı gerçekleri anlat’ diyen oldu. ‘Keşke sende ölseydin’, diyenler oldu. İntihara sürükleyenler oldu. Çok şey yaşadım ve sabrettim. Ben hiç kimseye hakkımı helal etmiyorum” diye konuştu.

”AİLEMLE BİR ORTAYA GELDİK”

Olayın aydınlanmasının akabinde iki ağabeyiyle bir ortaya geldiklerini söz eden Büşra Büyükşen, ”Bu süreç bizim için daha hoş geçecek. kuvvetli duracağız. En azından belirsizlik ortadan kalktı. Şu an davayı bekliyoruz. Bu süreçte birlikte olacağız, dik duracağız, her zamanki gibi” dedi.

‘BURUK BİR SEVİNÇ VAR’

3 yıldır toplumsal medya ve televizyon programlarında annesi ve babasının katillerini bulmaya çalışan Tabip Osman Büyükşen ise, ”Anne ve babamın katillerini azmettirenler içeri girdiği için buruk bir sevinç var. Zira süreç bizim için epeyce kuvvetli geçti, bir bilinmezlikle birlikte acı ve öfkeyle yaşamak bunu da iki kat yaşamak hem annem hem babam için yaşamak hakikaten zordu” diye konuştu.

Tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen Abdullah Başdemir’in toplumsal medya hesabındaki silahlı fotoğrafı da dikkat çekti.

‘AYRILIKLAR VE ARBEDELER OLDU’

3 yıl boyunca ister istemez kardeşleri içinde ayrılıklar yaşadığını hatırlatan Osman Büyükşen, ”vakadan daha sonra, bir süre kardeşlerimle birlikte olmaya çalıştım; lakin ister istemez içimdeki kuşkular, cinayet çözülemediği için daha da arttı. Ayrılıklar oldu, hengameler oldu. Büyük zan altında kalan bireyler ve aileler oldu. Bundan daha sonraki süreçte yaralarımızı sarmaya çalışacağız. Anne ve babamızın katillerinin hak ettiği cezayı alması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

‘İTİRAFLA OLAY TESCİLLENMİŞTİR’

Kiralık katillerin 300-400 metre ilerideki meskende cinayeti işleyeceklerinin ortayı çıktığını belirten Büyükşen, şöyleki konuştu:

”Süreçti ilgili belgede zımnilik sonucu olduğu için kimi ayrıntıyla hala bizimle paylaşılmadı. Ancak bizim konutumuzun 300-400 metre uzaklıktaki bir meskende işlenmesi düşülen cinayet adres yahut konut tanımının yanlış yapılması ya da yanlış anlaşılması niçiniyle o gün o saatlerde anne ve babamın içerisinde bulunduğu meskene girip, olağanda diğer bir anne ve babayı öldürecekken anne ve babamı öldürüyor. Bu olay uzun bir müddetdir araştırılmakta, teknik takip yapılmakta ve bunun nihayetinde bir itirafla bu olay tescillenmiştir.”

‘KATİL VE AZMETTİRENLER NET BİR FORMDA BELLİDİR’

Büyükşen, katil ve azmettirenlerin aşikâr olduğunu ve artık bu olayla ilgili toplumsal medyada spekülasyonların yapılmaması gerektiğini belirtti.

Büyükşen, ”Sadece anne ve babamın katili kimse o kişi ortaya çıksın istedim. Cinayet sebepleri içinde bir kiralık katilin diğer bir adrese girip anne ve babayı girip öldürmesi tahminen de en son az düşünülecek sebeplerden bir adedidir. Tahminen buna inanamadıkları için tahminen de kimi çıktığımız programlarda, kimi sebeplerden daha fazla cinayet niçini olabileceğini düşündükleri için buna inanmayabilirler. Fakat şu olay net ki, jandarma teknik takibiyle, itirafıyla netleşmiş durumdadır. Katiller ve azmettirenler net bir biçimde bellidir” dedi.

‘CİNAYET BELGESİ UÇURUMUN KENARINDAN ALINDI’

Anne ve babasının katilleri ile azmettirenlerin bulunmasında emeği geçen Cumhuriyet Savcılarına ve jandarmaya teşekkür eden Büyükşen, ”Ben belgesi uçurumun kenarından alıp makul bir pozisyona getiren şu anki evrak savcımıza ve bu mevzuyu uzun müddettir araştıran jandarmadaki o kucakladığım iki üç jandarma komutanımızı ve İsmil Karakol Komutanımıza epey teşekkür ediyorum. Zan altında kalan, töhmet altına kalanları kurtardılar” diye konuştu.