Bodrum’daki yangın otele sıçradı

Samuag

New member
Bodrum ilçesi hudutlarına yakın Meşelik Mahallesi’ndeki ormanlık alanda çabucak hemen belirlenemeyen niçinle yangın çıktı.

Bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi yangın söndürme takımları sevk edildi.

Yangını denetim altına alma çalışmaları sürüyor.

Türkiye’nin 7 vilayetinde süren orman yangınlarıyla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Güvercinlik’te bir otelin tahliye edildiğini deklare etti.

Tahliye çalışmaları denizden gerçekleştiriliyor.

ALEVLER İKİ OTELİN BAHÇESİNE KADAR DAYANDI

Takımlar, yangına müdahale ederken, alevler 5 yıldızlı 2 otelin bahçesine kadar dayandı.

Meşelik Mahallesi, Kuyucak mevkiindeki çam ağaçları ile kaplı ormanlık alandan saat 14.30 sıralarında yangın çıktı. Oteller bölgesine yakın bir bölgede çıkan yangın, kısa müddette geniş bir alana yayıldı.

Alevler bölgedeki 5 yıldızlı 2 otelin bahçesine kadar dayandı. Alevlere 8 arazöz ve 6 itfaiye aracı ve 40 orman emekçisi ile müdahale edildi. İş makineleri ile da ormanlık alanda yol açma çalışmaları sürüyor.

Jandarma grupları, kıyıdaki tatilcileri önlem gayesiyle bölgeden uzaklaştırdı. Birtakım tekne sahipleri, karadan ulaşımın sıkıntı olduğu bölgedeki otellerde kalan turistlerin tahliyesi için takviye verdi.

Aykırı esen rüzgar niçiniyle söndürme çalışmalarında kuvvetlik yaşandığı bildirildi.

DİDİM’DE MAKİLİK ALANDA YANGIN

Bodrum’daki yangınla birebir vakit içinderda meydana gelen Aydın’ın Didim ilçesinde makilik alanda çıkan yangına da takımların müdahalesi sürüyor.

Efeler Mahallesi Tekağaç mevkisindeki yerleşim yeri yakında bulunan makilik alanda yangın çıktı. Bölgeden dumanlar yükseldiğini nazarann etraftakiler, durumu itfaiye gruplarına bildirdi.

Bölgeye itfaiye gruplarının yanı sıra Orman Genel Müdürlüğüne bağlı arazözler de sevk edildi.

Takımlar, yangına müdahale ediyor.