Bitmek bilmeyen aşı tartışması: İnsanlık hatası işliyorlar

Samuag

New member
Hürriyet’ten Fulya Soybaş’ın haberi

İNSANLIK CÜRMÜ İŞLİYORLAR

Kalp hastalıkları uzmanı-Prof. Dr. Bengi Başer: “Dünya genelinde ‘acil kullanım onayı’ ile uygulanan tüm aşıların faz-3 çalışmaları tamamlandı, sonuçları da dünyanın en saygın mecmualarında yayınlandı. Dünya Sıhhat Örgütü aslına bakarsan faz-3 çalışması bitmeyen hiç bir aşıya onay vermez, kullanıma sunmaz. Şu an Türkiye’de yapılan Sinovac, BioNTech ve gelecek olan Sputnik-V aşısı da DSÖ tarafınca onaylanmış aşılardır.”

POPÜLİST YAKLAŞIM

“Dünyanın her yerinde, maalesef ki karşıt fikirlerle beslenmeye çalışan bir küme doktor var. mRNA aşılarının yeni olduğunu argüman ediyorlar. Hayır, bu gerçek değil. Bu aşılar dün ortaya çıkmadı, 30 yıllık çalışmaların eseri. Şu an kullanılmakta olan zona, HPV aşıları ile kansere deva olarak çıkacak aşılar mRNA aşılarıdır. Bilim insanları Sars, Mers salgını sırasında bu aşılar için çalışmaya esasen başlamıştı. Bugün kullanılan bu aşılar o bilgi birikiminin üzerine inşa edilmiştir.”

KISIRLIK YAPMIYOR

“Tutturmuşlar kısırlık yapıyor diye! Yapmıyor. Elimizde COVID aşısının, doğurganlık üzerinde rastgele olumsuz bir etkisinin olmadığını gösteren çalışmalar var. ‘Kalp kası tutulumu yapıyor’ diyorlar. 16-39 yaş ortası milyonda 16 şahısta bu biçimde bir ‘risk’ var. COVID geçirseniz bu risk yüzde 3-16 içinde. Yani COVID’in verdiği hasar epeyce daha fazla. ‘Aşının uzun vadede neler yapacağını bilmiyoruz’ diyen bu beşerler COVID’in uzan vadede neler yapacağını biliyorlar mı? yavaşça geçirenlerde bile beynin gri katmanında bozulmalar saptandı, organ tutulumları gördük. Onca insanımızı kaybettik. Tüm bunlar ortadayken, ‘Aşının yan tesiri var, zararlıdır’ demek cahilliktir. İnsanlık hatasıdır. Bugün, hiç bir tedavi için ‘Yararı var ziyanı yok’ diyemezsiniz. Ameliyat risklidir. İlaçlar risklidir. elbette aşılarda da risk vardır. Değerli olan kâr-zarar yararıdır. Hele de doktorlar… İnsanları yüreklendirmeleri gerekirken bu biçim telaffuzlar içerisine girmeleri cürümdür, devletin bu doktorlar üzerinde bir yaptırımı olmalıdır.”

“HANGİ VİCDANA SIĞIYOR”

TÜSAD Enfeksiyon Çalışma Kümesi Lideri Doç. Dr. Berna Kömürcüoğlu: “Faz- 3 çalışmaları seçilmiş hasta kümelerinde uygulanır ki bu tamamlandı. Dünyada aşılama 3 milyar doza dayandı. Hâlâ ne faz-3’ünden bahsediyoruz? DSÖ farklı EMA farklı ülkeler kendileri başka yan tesirleri takip ediyor. örneğin, Astra-Zenaca için tromboembolik yan tesirler bildirildi, bulunan her yan tesir esasen basına yansıyor, tartışılıyor. Allah aşkına herkes kendi uzmanlık alanında konuşsun artık! Sinovac’ın faz-3’ünü biz yaptık. BioNTech aslına bakarsan yan tesirleri en düzgün takip edilen aşı. Bu artık aşı aykırılığı falan değil popülerlik arama gayreti. Bir biçimde gündemde kalmaya çalışarak yarar elde etmeye çalışıyorlar. Kaldı ki bunlar hekim! Yaptıkları meslek etiğine uymuyor. Aşının yan tesiri milyonda 10-20, hastalığın öldürücülüğü ise yüzde 2-4 içinde. Sayılar ortada. Neyi tartışıyoruz. Aşı olmayan biri diyelim bu doktorları dinledi ve öldü bunun sorumluluğu kime ilişkin? Bu hangi vicdana sığıyor?”

“POPÜLER OLMAYA GEREKSİNİMİM YOK”

Fitoterapi uzmanı Dr. Ümit Aktaş: “Arka geriye 2-3 tweet attım. Bir, İnsan Hakları Kozmik Beyannamesi’nde yer aldığı üzere hasta hakları denilen bir şey var. Kişinin isteği alınmadan rastgele bir tedavi düzenlenemez. İki, Sıhhat Bakanlığı’nın sitesinde de yer aldığı üzere ‘Türkiye’de çocukluk aşıları dahil hiç bir aşının uygulanması mecburî değildir.’ halbuki bugün gelinen noktada aşı mecburî kılınıyor. Ben, aşı olmadım. Olmayacağım da… Zira korkularım var. Kimseye ‘aşı olun’ ya da ‘aşı olmayın’ demiyorum. Kendi sonucumı bildiriyorum. Kimi tehlikelere, yan tesirlere dikkat çekmek tabip olarak benim boynumun borcu. Uygulanan aşıların hiç birinin faz-3 çalışması tamamlanmadı. Yalnızca 2 ve 6 aylık ön raporları yayımlandı. Aşıların uzun vadeli etkilerini-yan tesirlerini bilmiyoruz. Bununla alakalı bir yayın yok! Geçmişte bu sanayisinin çıkardığı aşı-ilaçların yan tesirleri düşünüldüğünde (ki yüzlerce örnek var) kitlelere uygulanmasını sakıncalı buluyorum.”

“AŞI ZIDDI DEĞİLİM”

“Doktor aşı tersi olamaz. Aşı aksisi değilim. Örneğin, çocuk felci, kızamık, kabakulak üzere aşılar için konuşmuyorum… Grip ve COVID aşıları için konuşuyorum. Aşı olanlar, ‘Aşı olmayarak bizi riske ediyorsunuz’ diyor. Bu son derece saçma! Siz, aşıyı COVID’den korunmak için olmadınız mı? Oldunuz. mRNA aşılarının % 90 üzerinde hami olduğunu sav etmiyor musunuz? Ediyorsunuz. Aşı sizi koruyorsa biz olmak istemeyenler sizi nasıl tehlikeye sokacağız? Toplumu nasıl tehdit edebiliriz?”

“KISIRLIK ŞÜPHESİ”

“Kısırlık yapmaz’ diye bağırıyorlar. Kısırlık yapma tehlikesi (spike proteini üretimi sırasında sinsitin molekülü ortaya çıkıyor) bilimsel bir kuşkudur, aydınlatılmamıştır. Komplo teorisi değildir! Avrupa İlaç Ajansı (EMA) 29 Mayıs’ta aşıya bağlı 12 bin 886 vefat ve 1 milyon 393 bin 286 yan tesir kayıtlara geçmiş. Bunların 800 bin küsuru güzelleşmeyen yan tesir. 7 kitap yazdım. Hepsi de en çok satan sıhhat kitapları içinde. Toplumsal medyada 1 milyon üzerinde takipçim var. TV programlarına davet alıyorum ve sav edildiği üzere para ödeyerek katılmıyorum. Tanınan olmaya gereksinimim yok. Ben bu millete olan görevimi yerine getiriyorum. Beni tanınan olmayı istemekle itham edenler… Asıl onlar üzerimden prim yapmaya çalışıyorlar.”

NTV YAYININDA SARSINTI ANI