Birfazlaca vilayette eğitime kar mahzuru (23 Aralık Perşembe günü hangi vilayetlerde okullarda tatil olacak?)

Samuag

New member
Yurt genelinde ağır kar yağışı niçiniyle birfazlaca vilayette eğitime bir gün orta verildi.

ZONGULDAK

Zonguldak’ta olumsuz hava şartları niçiniyle yarın eğitime orta verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, meteorolojik datalar doğrultusunda vilayet genelinde 2 gündür devam eden kar yağışının gece saatlerinden itibaren don ve buzlanma oluşturabileceği açıklandı.

TRABZON

Trabzon’da 10 ilçedeki tüm okullarda, 8 ilçede ise taşımalı eğitime yarın orta edilecek.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, vilayet genelinde devam eden kar yağışı niçiniyle 23 Aralık Perşembe günü Akçaabat, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Düzköy, Hayrat, Maçka, Ortahisar, Şalpazarı, Tonya ve Vakfıkebir ilçesinde bir gün müddetle eğitime orta verilecek.

Bu ilçelerdeki engelli ve gebe olan kamu bakılırsavlileri de idari müsaadeli sayılacak.

Araklı, Arsin, Çaykara, Dernekpazarı, Köprübaşı, Of, Sürmene ve Yomra ilçelerinde ise yarın yalnızca taşımalı eğitime orta verilecek.

ARTVİN

Artvin merkez ve Murgul ilçesinde ağır kar niçiniyle eğitime bugünün akabinde yarın da 1 gün müddetle orta verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Artvin’in kimi bölgelerindeki ağır kar yağışı niçiniyle vilayet merkezi Borçka ve Murgul ilçesinde tüm sınıflarda, Şavşat ilçesine bağlı Meydancık köyünde, eğitime bir gün müddetle orta verildiği açıklandı. Açıklamada, bu yerleşim yerlerinde, engelli yahut gebe kamu çalışanlarının da bir gün müsaadeli sayılmasına karar verildiği de kaydedildi.

GİRESUN

Giresun’un Espiye ve Keşap ilçelerinde kar niçiniyle taşımalı ve köy okullarında yüz yüze eğitime yarın orta verilecek.

İlçe kaymakamlıklarından yapılan açıklamaya göre, tesirli olan ağır kar yağışı ve olumsuz hava şartlarından dolayı öğrencilerin sıhhati ve okula ulaşımda yaşanabilecek aksaklıkları önlemek maksadıyla 23 Aralık Perşembe ilçe merkezinde taşımalı eğitim kapsamındakiler ile köy okullarında eğitim öğretime orta verilecek.

İlçe merkezlerindeki okullarda taşımalı sisteme dahil olmayan öğrenciler ise eğitim öğretime devam edecek.

SİNOP

Sinop’ta, ağır kar yağışı ve buzlanma niçiniyle merkez ve birtakım ilçelerde yarın eğitim öğretime orta verileceği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kentte makûs hava şartlarının devam ettiği, yapılan değerlendirmenin akabinde 23 Aralık Perşembe kent merkezi ile Gerze, Erfelek, Dikmen, Türkeli ve Ayancık ilçelerinde eğitim öğretime orta verileceği kaydedildi.

Vilayet genelinde kamuda çalışan engelli ve gebe personel ve memurların da yarın idari müsaadeli sayılacağı söz edilen açıklamada, vatandaşlardan olumsuz hava şartlarına karşı dikkatli olmaları istendi.

BARTIN

Bartın’da ağır kar yağışı ve buzlanma niçiniyle okullar yarın da tatil edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kentte kar yağışının aralıklarla devam ettiği açıklandı.

Açıklamada, “Yoğun kar yağışı ve gece saatlerinden itibaren ağır buzlanma beklendiğinden 23 Aralık Perşembe günü ilimiz genelindeki tüm birinci ve ortaokullar ile liselerde yüz yüze eğitime bir gün mühletle orta verilmiştir. Eğitim öğretime uzaktan devam edilecektir.” tabiri kullanıldı.

Ayrıyeten, kent genelinde kamuda çalışan emekçi ve memurlardan engelli ve gebe olan işçinin de yarın idari müsaadeli sayılacağı kaydedildi.

RİZE

Rize Valiliği, vilayet genelinde devam eden kar yağışı ötürüsıyla eğitime bir gün orta verildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, akşam saatlerinde başlayan kar yağışının ağır biçimde devam ettiği vurgulanarak, “Kar yağışı sonucunda oluşabilecek don ve buzlanma niçiniyle ilimiz genelinde birinci ve orta dereceli okullar ile Ulusal Eğitim Müdürlüğümüze bağlı tüm eğitim kurumlarında eğitim öğretime 23 Aralık’ta 1 gün müddet ile orta verilmiştir.” sözüne yer verildi.

Açıklamada, engelli ve gebe kamu vazifelilerinin de idari müsaadeli sayılacağı kaydedildi.

KARABÜK

Karabük’ün Yenice ve Eflani ilçelerinde, kar yağışı niçiniyle yarın taşımalı eğitime orta verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Kar yağışının ağır biçimde devam etmesi niçiniyle 23 Aralık 2021 Çarşamba günü Yenice ve Eflani ilçelerinde bulunan birinci, orta ve lise seviyesindeki tüm okullarda taşımalı eğitim 1 gün mühlet ile tatil edilmiştir. Ayrıyeten bir daha tıpkı sebeplerle, kamuda bakılırsav yapmakta olan gebe ve engelli çalışanlar da idari müsaadeli sayılacaktır.”

DÜZCE

Düzce’nin Yığılca ilçesinde akşam saatlerinden tesirini artıran kar yapışı niçiniyle ilçe genelinde eğitime 1 gün orta verildi.

Ağır kar yağışının tesirli olduğu Düzce’nin Yığılca ilçesinde akşam saatlerinde şiddetini artırınca eğitime bir gün mühlet ili orta verildi. Çarşamba günü ağır kar yağışı niçiniyle verilen kar tatili 1 gün daha uzatılmış oldu. Düzce Valiliği toplumsal medya hesaplarından duyurulan kar tatili ile ilgili olarak, “Yoğun kar yağışı daha sonrasında ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak 23.12.2021 Perşembe günü YIĞILCA ilçemizde eğitime (1) bir gün müddet ile orta verilmiştir” sözlerine yer verildi.
Ayrıyeten Yığılca ilçesinde kamu kurumlarında çalışan engelli ve gebe işçi ise idari müsaadeli sayılacak.