Bergoglio öldü, Pekin'in sessizliği (şimdilik)

Samuag

New member
Pekin – Çin sabahı belki de önümüzdeki birkaç saat içinde bir mesaj gelecek. Ancak şu anda, Komünist liderlikten resmi tepki yok Papa Francis'in ölümü ile ilgili.

Pontiff'in ortadan kaybolduğu haberi, ana devlet medyasının ana sayfasında – hem Çince hem de İngilizce olarak – saf kronik makalelerle ortaya çıktı: ajanstan Xinhua Halkın gazetesine Al Global Times. Devlet Basın Ajansı, “Ölümü, yoğun bakımda 38 günlük bir hastaneye yatışla eve döndükten birkaç hafta sonra ve Kutsal Haftada yoğun bir kamu randevusu programından sonra gerçekleşti.”

Pekin ve Vatikan arasındaki zor ilişkiler

Pekin Bu tür durumlarda “hız” için öne çıkmaz. Belirli bir durumda, komünist liderlik her kelimeyi dikkatle inceleyecek. Eski Göksel İmparatorluk ve Vatikan. Pekin ve Holy See arasında Aslında resmi diplomatik ilişkiler yokVatikan, tanınan birkaç eyaletten (12) biri olduğu için Tayvan Ve popüler cumhuriyet değil.

Papa Bergoglio'nun Ponticate altında bile, Kutsal See ve Pekin arasındaki ilişkinin önemli gelişmeleri olmuş olsa bile, Çin ve Vatikan arasındaki zor ilişkiler. Geçen yıl Çin ve Vatikan, Çin'deki Katolik piskoposların ilk kez atanması üzerine (2018'de ilk kez imzalanmış) geçici bir anlaşma yapmayı kabul ettiler.

Bergoglio ve xi'deki açıklıklar

Bergoglio, yaklaşık 12 milyon Katolik'in bulunduğu bir ülke olan Çin'e gitmek istemenin bir sırrı vermedi. Ve tanışmak istemek Xi Jinping. Zaten 2014'te, gezisi sırasında Güney KorePapa'nın Çin hava sahası üzerinden uçmasına izin verildi. Bu vesileyle Francesco XI'ye bir mesaj gönderdi: “Mükemmelliğinize ve vatandaşlarınıza en iyi dileklerimle sunuyorum. İlahi barış ve ülkede iyi bir kutsamayı çağırıyorum”. Aynı şey iki yıl önce Moğolistan'a giderken yaptı. Ve kitlenin sonunda, “Asil Çin halkına en iyisini diliyorum.” Dedi. 2022'de Papa ve Xi kendilerini Kazakistan'ın başkentinde bile buldular, AstanaAynı zamanda, buluşmadan. “Vatikan mevcudiyeti ifade etti. Çin bölümü jestini takdir ettiğini söyledi, ancak o zamanlar ajansın bir kaynağı bildirildiği gibi XI gündeminde boş zaman olmadığını” Reuters.

Tayvan

Bunun yerine taziye mesajları hükümetinden geldi Tayvan. Başkan Lai Ching-Te, “Barış, küresel dayanışma ve muhtaçlara yardım taahhüdünden ilham almaya devam edeceğiz.” “Tayvan ve Vatikan arasındaki derin dostluk göz önüne alındığında, Papa'nın cenazesine katılmak için özel elçiler olarak yeterli düzeyde yetkililer göndereceğiz”, bunun yerine Ada Dışişleri Bakanlığı'nı iletiyor.