Bensu Narlı’nın katiline müebbet mahpus

Samuag

New member
Olay, 12 Mart saat 19.30’da Bensu Narlı’nın oturduğu Burgaz Mahallesi Tanyeri Sokak’taki konutunda meydana geldi. Serhat Kantaş, kıskançlık niçiniyle tartıştığı kız arkadaşı Bensu Narlı ile konuşmak için oturduğu konuta gitti. Argümana bakılırsa, birlikteinde getirdiği av tüfeğini kapının ardına gizleyen Kantaş, görüşme sırasında tartıştığı Narlı’dan su getirmesini istedi. Narlı suyu getirdiği sırada Kantaş av tüfeğiyle ateş açtı. Göğsünden vurulan bayan kanlar ortasında yere yığılırken, Kantaş kaçtı. Silah sesini duyanların ihbarı üzerine konuta sıhhat ve polis takımı sevk edildi. Gelen sıhhat grupları, Narlı’nın ömrünü kaybettiğini belirledi. Bensu Narlı’nın cansız vücudu, Cumhuriyet Savcısı’nın olay yerinde yaptığı incelemenin akabinde Milas Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili çalışma başlatan polis, kuşkulu Serhat Kantaş’ı yakaladı. Soruşturma kapsamında Kantaş’ın arkadaşı Emircan Duman da ‘yardım ve yataklık’ cürmünden yakalanarak gözaltına alındı. Polisteki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edilen 2 kuşkulu tutuklandı. Soruşturmanın akabinde Serhat Kantaş hakkında tasarlayarak adam öldürmek, Emircan Duman hakkında ise yardım ve yataklık hatasından dava açıldı.

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına, tutuklu sanıklar Ses ve İmaj Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katılırken, taraf avukatları salonda hazır bulundu. Sanıkların ve taraf avukatlarının son beyanlarının alınmasının akabinde sonucunı açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Serhat Kantaş’ı ‘kasten öldürme’ hatasından müebbet mahpus cezasına çarptırdı. Kantaş’ın arkadaşı Emircan Duman ise ‘cinayete yardım etmek’ kabahatinden 11 yıl mahpusa mahkum edildi.