Bakan Fahrettin Koca, İstanbul’dan sıhhat çalışanlarına seslendi

Samuag

New member
Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, telsizden sıhhat çalışanlarına seslenerek, “Son devir Omicron varyantı ile ilgili ağır bir gündem var. İstanbul’da 5 katına çıkan bir hadise sayısına şahidiz. Bugün başhekim arkadaşlarımızla bir toplantı yaptık ve alınabilecek önlemleri konuştuk. Hadise sayısının bu kadar yüksek bulunmasına karşın hastane yükümüzün birebir oranda olmayıp hatta artmadığını görüyor olmamız sevindirici bir durum. O niçinle yeni devirde bilhassa vatandaşlarımızın şahsi önlemleri daha da bu manada değerle, hassasiyetle uygulamalarının değeri daha da artmış oldu.” dedi.

Bakan Koca, Üsküdar’daki İstanbul 112 Nakil Uyum Merkezini ziyaret etti.

Ziyaretinin akabinde sıhhat çalışanlarına telsizden seslenen Bakan Koca, “İstanbul Anadolu 112 Komuta Merkezinden tüm istasyonlara, beni sesimden herbiçimde tanıdığınızı düşünüyorum. Siz bedelli 112 çalışanlarımızla bir arada tüm sıhhat çalışanlarımıza memnun yıllar ve âlâ mesailer diliyorum. 2022’nin huzurlu, memnun ve inançlı bir yıl olmasını temenni ediyorum” tabirlerini kullandı.

Koca, sıhhat çalışanları olarak son iki yılı kuvvetli bir periyot olarak geçirdiklerine işaret ederek, başta doktorlar olmak üzere, bütün sıhhat çalışanlarının insan üstü bir çabayla çalıştıklarını lisana getirdi.

Bu özveri ve fedakarlığa bütün milletin bu vakitte şahit olduğunu vurgulayan Koca, şunları kaydetti:

“Bildiğiniz üzere Türkiye’nin önerisi ile Dünya Sıhhat Örgütü tarafınca 2021 yılı ‘Sağlık Çalışanları Yılı’ olarak ilan edildi. Bizim için her yıl ve her gün sıhhat çalışanlarının. Gelecek günlerin daha sağlıklı, huzur ve itimatla geçirilmesi için ağır efor gösterdiğimizden emin olabilirsiniz. Bilhassa bugün İstanbul’dan yeni yıla girmenin bir manası var. Bildiğiniz üzere son periyot Omicron varyantı ile ilgili ağır bir gündem var. İstanbul’da 5 katına çıkan bir hadise sayısına şahidiz. Bugün başhekim arkadaşlarımızla bir toplantı yaptık ve alınabilecek önlemleri konuştuk. Olay sayısının bu kadar yüksek bulunmasına karşın hastane yükümüzün birebir oranda olmayıp hatta artmadığını görüyor olmamız sevindirici bir durum. O niçinle yeni devirde bilhassa vatandaşlarımızın şahsi önlemleri daha da bu manada ehemmiyetle, hassasiyetle uygulamalarının değeri daha da artmış oldu. Yeni yılın bilhassa sıhhat çalışanlarımız açısından daha huzurlu, inançlı ve hasta-hekim bağlantısının, hizmet ortamının daha inançlı verildiği bir yıl olmasını temenni ediyorum. Bilhassa bu vakitte hekimliğin ve sıhhat çalışanlarının saygınlığının daha da arttığı bir yıl olması için daima bir arada efor göstereceğimizi bilhassa söylemek istiyorum.”

İSTANBUL’DA YENİ YILIN BİRİNCİ BEBEĞİNİN AİLEİSYLE İMAJLI GÖRÜŞME

Yılın birinci bebeğinin doğduğu Sıhhat Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Zeynep Kamil Bayan ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine internet üzerinden manzaralı bağlanacaklarını aktaran Koca, devamında da İstanbul’da gece boyunca hastaneleri de ziyaret edip, meseleleri yerinde görmek istediklerini kaydetti.

Bakan Koca, hastaneyle yapılan temasla Umut Eliz bebeğin annesi Aysun Şengör ve babası Haşim Şengör’den bebeklerinin sıhhat durumuyla ilgili bilgi aldı ve ailenin yeni yılını kutladı.

Koca, aileyi tebrik ederek, “Kusura bakmayın, bu heyecanınızı yanınıza gelerek, bebeği gorerek yaşamak isterdim. Fakat bildiğiniz üzere pandemi devam ediyor. Bilhassa son bir haftadan bu yana yeni varyantın tesiriyle de bulaşıcılığın yüksek olduğunu biliyoruz. O niçinle değişen teknolojinin bu hünerinden faydalanarak tebrik edelim istedik.” tabirlerini kullandı.

Bakan Koca, “Normal doğum olmuştur sanırım. Sezaryeni sıkıntı kurallar gelişmedikçe önermiyoruz. Bir doğum alternatifi değil, daha fazlaca bir sıkıntı periyotta ameliyat yaklaşımı olarak kıymetlendiriyoruz. Bir ameliyat zira. Cerrahi bir müdahale. O niçinle 2022 yılında sezaryen müdahaleyi azaltma noktasında da ağır bir uğraşımız olacak. Ebelerin bu vakitte daha bir faal rol alması, her hamilenin bir ebesinin olması eforu ortasında olacağız” diyerek, kelamlarını tamamladı.

Bakan Fahrettin Koca’ya ziyarette, İstanbul Vilayet Sıhhat Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu da eşlik etti.