Azra Gülendam Haytaoğlu’nun katil zanlısı tutuklandı

Samuag

New member
Antalya’da Akdeniz Üniversitesi Bağlantı Fakültesi Gazetecilik Kısmı’nda okuyan Azra Gülendam Haytaoğlu, birtakım belirtiler hissedince 28 Temmuz’da hastaneye giderek Covid-19 testi yaptırdı. kararı müspet çıkan Haytaoğlu, durumu ablası Ezgi Haytaoğlu ile paylaştı. Ablası, Haytaoğlu’na kızarak, dikkat etmediği için hastalığa yakalandığını söyleyince ortalarında tartışma başladı.

Tartışma sırasında Haytaoğlu, ablasına “Ben biraz hava alacağım” diyerek kimliğini almadan meskenden çıktı. Meskene dönmeyince Ezgi Haytaoğlu, kardeşini telefonla aradı. Azra Gülendam Haytaoğlu, telefonda, ablasına “Kafede corona virüs geçirmiş bir ağabeyle oturuyorum, beni hayli uygun anlıyor. Bugün onunla kalacağım” diyerek telefonu kapattı, tekrar da ulaşılamadı.

BİRİNCİ SÖZÜNDE ‘BİLGİM YOK’ DEDİ

Baba Mustafa Haytaoğlu, Adana’dan gelerek kızını aramaya başlarken, hayatından tasa ettiği kızı için polise kayıp müracaatında bulundu. Polis, genç kızı bulmak için arama çalışması başlattı. Toplumsal medyadan da genç kızın bulunması için davetler yapıldı.

Antalya emniyetinin de titizlikle yürüttüğü arama çalışmaları kapsamında Haytaoğlu’nun son görüldüğü bölgedeki güvenlik kamerası kayıtları incelendi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Ofis Amirliği takımları, Azra’nın cep telefonundan en son inşaat mühendisi ve emlak ofisi sahibi Mustafa Murat Ayhan’la görüştüğünü tespit etti. Cinayet masası grupları, Ayhan’ı çapraz sorguya aldı. Ayhan, birinci tabirinde, “Önceden tanışmıştık. Geldi, bir arada yemek yedik, gitti. Bilgim yok” diye söz verdi. Polis bunun üzerine Ayhan’ı özgür bıraktı.

ÇAPRAZ SORGUDA İTİRAF

Cinayet masası takımları, çabucak sonrasında MOBESE ve etraf iş yeri güvenlik kamerası imgelerini incelemeye aldı. Manzaralarda Mustafa Murat Ayhan’ın, Konyaaltı ilçesindeki konutundan tıpkı valiz ile birkaç defa çıkıp gittiğini belirledi. Bunun üzerine Ayhan, bir daha gözaltına alındı. yine çapraz sorguya alınan Ayhan, cinayeti işlediğini itiraf etti.

BAKAN YANIK: DAVANIN TAKİPÇİSİYİZ

Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İnsanlık dışı bir biçimde katledilen Azra Gülendam Haytaoğlu’na Allah’tan rahmet; acılı ailesine başsağlığı diliyorum. Gereksinim duydukları her kademede onların yanında olacağız. Katilin mümkün olan en ağır cezayı alması için davanın takipçisiyiz” dedi.

ANTALYA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili bir açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamada, 30 Temmuz’da müştekinin kardeşi Azra Gülendam Haytaoğlu’nun kayıp olduğunu ihbar etmesi üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ve koordinesinde kolluk ünitelerince tıpkı gün ayrıntılı inceleme ve araştırma başlatıldığı açıklandı.

Yapılan araştırmalar ve güvenlik kameralarının incelenmesi kararı, maktulün en son kuşkulu M.M.A. ile görüştüğüne dair manzaraların tespit edildiği aktarılan açıklamada, “Şüpheli M.M.A. maktulü öldürdüğü savıyla 1 Ağustos’ta gözaltına alınmıştır. Maktule ilişkin olduğu bedellendirilen ceset tıpkı gün bulunmuş olup, otopsi ve kimlik tespiti süreçleri devam etmektedir” tabiri kullanıldı.

Açıklamada, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma süreçlerini titizlikle sürdürdüğü bildirildi.

ODADAN AZLİ İÇİN HUKUKSAL SÜREÇ BAŞLATILDI

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube İdare Konseyi, Azra Gülendam Haytaoğlu’nun cinayet şüphelisi Mustafa Murat Ayhan’ın idare konseyi üyeliğinden azline yönelik tüzel süreç başlattı.

BEDENİNİ 5 MODÜLE AYIRMIŞ

Azra Gülendam Haytaoğlu’na cinsel hücumda bulunmasının akabinde banyoda boğup, öldürdüğünü, 5 kesime böldükten daha sonra koyduğu valizle Kepez ilçesi var isek bölgesindeki ormanlık alana taşıyıp gömdüğünü söyleyen Ayhan, “Azra, 28 Temmuz’da beni aradı. Buluştuk. Konutta birlikte yemek yedik. Alkol aldık. Bu sırada ortamızda tartışma çıktı. Boğarak öldürdüm. Banyoya gdolayıp cesedini 5 modüle ayırdım. Cesedin modüllerini valize koyup Kepez ilçesi var isek ormanlık alanda gömdüm” dedi.

Mustafa Murat Ayhan

KAFATASI BULUNAMADI

Cinayet itirafının akabinde Mustafa Murat Ayhan, var isek’taki ormanlık alanda Azra Gülendam Haytaoğlu’nu gömdüğü yeri takımlara gösterdi. Gece sabaha kadar cesedi gömüldüğü yerden çıkaran gruplar, bulunan modülleri otopsi için Antalya İsimli Tıp Kurumu morguna gönderdi. Haytaoğlu’nun kafatası ve sol kalçasının bulunamadığı ve arama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

BEDENİNE JİLETLE İSMİNİ YAZMIŞ

Öte yandan Mustafa Murat Ayhan’ın, Azra Gülendam Haytaoğlu’nu öldürdükten daha sonra bedenine jiletle ismini yazdığı açıklandı.

OSMANİYE’DEKİ BABA MESKENİNDE YAS

Antalya’da boğularak öldürülüp, cesedi 5 kesime ayrılan gazetecilik kısmı öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu’nun Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki baba konutu acı haberle yasa boğuldu.

Genç kızın vahşice öldürüldüğünü duyan yakınları, baba Mustafa Haytaoğlu’nun 3 periyottur muhtarlığını yaptığı Derviş Paşa Mahallesi’ndeki konutuna akın etti. 2’si erkek 4 çocuk babası olan muhtar Mustafa ile anne Nezide Haytaoğlu’nun Antalya’da olduğunu belirten yakınları, genç kızın cenazenin Kadirli’de toprağa verileceğini söylemiş oldu.

“KADINLARIN SESİ OLMAK İSTERKEN BAYAN CİNAYETİNE KURBAN GİTTİ”

Antalya’da öldürülen gazetecilik kısmı öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu’nun Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki baba konutunda taziyeleri kabul eden halası Mine Haytaoğlu, Azra’nın bayana şiddetle çaba ettiğini söylemiş oldu.

Azra’nın gazetecilik kısmını bayanların sesi olmak için seçtiğini belirten Haytaoğlu, şunları söylemiş oldu:

“Azra, daha körpecik gonca güldü. Bayana şiddetle çaba ediyordu. Bayanların haklarını korumak için gazetecilik kısmını seçti. Babası öğretmen olmasını istiyordu. Fakat o bayanların sesi olmak için lisanı, yüreği olmak için bu kısmı seçti.

Ciğerimizi yakanların ciğeri yansın. Allah onlara kahretsin. En ağır cezayı versinler.”

ÜNİVERSİTEDEN TAZİYE İLETİSİ

Öte yandan Akdeniz Üniversitesi, yırtıcı bir cinayete kurban giden Azra Gülendam Haytaoğlu ile ilgili bir taziye iletisi yayınladı. İletide şu tabirlere yer verildi:

“Üniversitemiz İrtibat Fakültesi Gazetecilik Kısmı 3. sınıf öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu’nun menfur bir cinayet ile ortamızdan ayrıldığını büyük bir ıstırap ile öğrenmiş bulunuyoruz.

Bu cinayeti şiddetle kınıyor, hunharca hislerle işlenen bu cinayetin failinin, adalet önünde en ağır biçimde cezalandırılmasını diliyoruz.”

YAKIN ARKADAŞLARI KONUŞTU

Azra ile 2 yıldır sınıf arkadaşı olan Bahadır Akyüz, “2 yıldır Azra ile sınıf arkadaşıyız. Çok berbat bir durum. Yaklaşık 3-4 gündür toplumsal medya üzerinde olsun, fiilen olsun bakmadığımız taşın altı neredeyse kalmadı. bu biçimde bir sonuçla karşılaşmak hepimizi hayli üzdü.

Azra, tanıdığım en hayat dolu insandı. Hızında daima gülümsemesi olan bir insandı, kimseyi kırmazdı, melek üzereydi. Hayalleri vardı, sahiden gazeteci olmak istiyordu. İnsanların maruz kaldığı, mağdur olduğu şeyleri göstermek için gazetecilik okuyordu. 2 yıldır kendisini tanıyordum, bir kasveti olduğunu duymamıştım. Bir sorunu olsaydı bize kesin anlatırdı” dedi.

“BUGÜN AZRA, YARIN BİZ”

Azra’nın başına gelenlerin yarın her insanın başına gelebileceğini söyleyen okul arkadaşı Cansu Tetik, “Gerçekten epey düzgün bir gazeteci olmak istiyordu. Bayan cinayetleri hareketlerinde epeyce fazla yerde istekli çalışmıştı. Çok üzülüyorum. Bugün Azra, yarın biz. Bana bahsetmiş olduğu bir sorunu yahut ezası yoktu” diye konuştu.

“AZRA’YI ÇOK ÖZLEYECEĞİZ”

Azra’yı özleyeceklerini belirten arkadaşı Serhat Yaldız, “3-5 kez oturup çay kahve içtik. Çok uygun bir insandı, sevgi doluydu. Azra’yı fazlaca özleyeceğiz. Umarım adalet yerini bulur. Söyleyecek fazlaca şeyim var lakin dilim varmıyor” dedi.

KATİL ZANLISI TUTUKLANDI

Ayhan, savcılıktaki sözünün akabinde tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. ‘Canavarca hisle adam öldürmek suçundan’ tutuklanan Ayhan, cezaevine gönderildi.