Avrupa'nın bizim için yaptıkları: Ukrayna'ya destek

Samuag

New member
Seçime sadece birkaç saat kalmıştıRus işgaliveAvrupa Birliği zaten Ukrayna'ya yardım etmek için harekete geçiyordu. 23 Şubat 2022'de, Brüksel liderlerinin ve bireysel kıta liderlerinin Rusya Devlet Başkanı'nı caydırmak için boşuna uğraştığı aylardan sonra Vladimir Putin yönelik askeri saldırıdan Kievneredeyse ilk kalanlar yaptırımlar savaş zamanı (Şubat 2024'te 13. pakete ulaştık): Rusya, Ukrayna'nın bölgelerini tanıdı Donetsk ve Luhansk Bölgeye asker gönderme kararı aldı ve AB, Rus kişi ve kuruluşlarına ve Rus hükümetinin Birliğin pazarlarına ve mali hizmetlerine erişimine karşı bir yaptırımlar paketi kabul etti. İki gün sonra, işgalin başlamasıyla birlikte Konsey, enerji, ulaştırma ve teknoloji sektörleri ile vizelere ilişkin yaptırımları resmen kabul etti.

O zamandan bu yana çok şey değişti ama birçok olumsuzluğa rağmen AB'nin Kiev'e verdiği destek zorluk ve yoğun bir tartışma hiçbir zaman başarısız olmadı. Öyle ki geçen Aralık ayında yapılan müzakerelerUkrayna'nın AB'ye katılımıneredeyse tüm ortakları da NATO'ya girişi destekliyor. En önemli dayanışma elbette kelimelerle ifade edilen değil, ekonomik ve askeri yardımların somut olanıydı.

(Reuters)

Toplam 143 milyar

Savaşın başlangıcından bu yana AB ve üye devletleri, savaşa 143 milyar avronun üzerinde para sağladı veya taahhüt etti. Ukrayna'nın desteği ve nüfusu: bunların 81 milyarı mali, bütçesel ve insani yardım, 33'ü askeri destek, 17'si AB içindeki mültecilere destek, 12,2'si üye devletler tarafından sağlanan hibeler, krediler ve garantiler.

Ekonomiye destek ve insani yardım

Rusya yanlısı Macaristan'ın engellemelerine rağmen 1 Mart 2024'te yürürlüğe giren Ukrayna'ya yönelik belge, 50 milyar euro 2024-2027 dönemi için Ukrayna'nın toparlanmasını, yeniden inşasını ve modernizasyonunu desteklemek için hibe ve kredi şeklinde istikrarlı finansman. Bu meblağın 32 milyar kadarı, Kiev'in AB'ye katılım süreci kapsamında 20 Mart 2024'te sunduğu ve Avrupa Konseyi'nin 14 Mayıs'ta değerlendirdiği “Ukrayna planı”nda öngörülen reformları ve yatırımları desteklemek için ayrıldı. olumlu.

(Reuters)

Bu fonlar, 2022 ile 2023 yılları arasında kredi ve hibe şeklinde 25,2 milyar tutarında makro-mali yardım sağlayan Birliğin son çabalarıdır. Ancak ekonomik destek aynı zamanda ticaretin geçici olarak serbestleştirilmesine ve diğer ticari imtiyazlara da dayanmaktadır. – ilk kez 4 Haziran 2022'de yürürlüğe giren ve 5 Haziran 2025'e kadar uzatılan önlemler – AB garantileri yoluyla sağlanan 2,6 milyar dolar ve Kiev'in tahıl ve diğer ihracatı garanti altına almak için dayanışma koridorlarının oluşturulmasına ilişkin tedbirler tarım ürünleri (122 milyon ton mal) ve yardım, yem ve gübre ithalatı.

Bülten. Avrupa seçimleri, tehlikede olan ne?

kaydeden Claudio Tito

01 Mayıs 2024

Tam olarak insani yardıma ilişkin olarak, 2022 ile 2023 yılları arasında 840 milyon avro tahsis edildi (bunun yerine 2,2 milyar avro üye ülkelerden geldi), diğer 796 milyon avro ise AB sivil koruma mekanizması aracılığıyla sağlandı.

Avrupa'nın bizim için yaptıkları: barışı ve istikrarı teşvik etmek için genişleme

kaydeden Daniele Castellani Perelli

02 Nisan 2024

Askeri destek

Sonra şunlar var askeri yardımpolitik olarak en çok tartışılan konu. Avrupa ülkeleri uzun süre tartıştı ve bu nedenle Kiev zaman kaybetti ve Rusya'nın ilerleyişini durdurmak için en etkili silahları hemen alamadı, ancak sonunda Ukrayna silahlı kuvvetlerine toplam 33 milyar avro sağlandı. Özellikle 2024'ten bu yana AB, öldürücü ve öldürücü olmayan askeri teçhizat ve malzemelerin tedarikini finanse etmek için 11,1 milyar doları harekete geçirdi. 15 Kasım 2022'de Avrupa Konseyi, Kiev güçlerini eğitmek amacıyla ilk olarak iki yıl süreyle Ukrayna için AB askeri yardım misyonunu (Eunam) başlattı.

Avrupa seçimleri, büyükanne ve büyükbabalardan torunlarına mektup: “Yaşayan demokrasi, oy verin”

kaydeden Daniele Castellani Perelli

29 Nisan 2024

Mülteciler

Ekonomi ve savaş Ukrayna'ya yardımın iki temel direğidir. Ancak Avrupa'nın verdiğini unutmak mümkün değil Savaştan kaçan milyonlarca Ukraynalıya sığınakbirçoğu eve dönmedi. Bu, özellikle 2015 yılında Suriyeli mültecilere yönelik cömert açılımların ardından kıta kamuoyunun gösterdiği kapatmayı dikkate aldığımızda, hafife alınamayacak bir destek. AB, yerinden edilmiş kişilere izin vermek için 4 Mart 2022'de geçici koruma direktifini uygulamaya koydu. Birlik genelinde uyumlaştırılmış haklardan yararlanma: ikamet, iş piyasasına erişim ve barınma, tıbbi bakım, sosyal yardım ve küçüklerin eğitime erişimi.

Adalet ve barış

Bu, AB'nin Ukrayna'ya verdiği desteğin kalbidir; bu, son yasama organının önceliklerini altüst eden ve Avrupa'nın sınırlarında bulunan bir ülkede savaşa adil bir çözüme ulaşmada Avrupa'yı ön planda gören bir taahhüttür. Ve kendi vatandaşlarına karşı da gaddar olan Vladimir Putin'in diktatörlüğünün eline düşmesi onun temsili olacaktır. Her şeyden önce Rusya'ya sınırı olan tüm AB ülkeleri için bir tehdit.

Bu hedefler doğrultusunda, bir yandan Mart 2022'de tüm AB üye ülkeleri Ukrayna'daki durumu toplu olarak Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne göndermeye karar verirken, Ceza Adaleti İşbirliği Ajansı (Eurojust) ile ilgili kanıtların korunması ve muhafaza edilmesi için yeşil ışık yakıldı. Rus savaş suçları. Öte yandan AB, Ukrayna cumhurbaşkanının on maddelik planını destekleyerek barış için çalışmaya devam ediyor Volodimir Zelensky ve uluslararası konferanslar. Putin'in geri adım atmak zorunda kalmasını bekliyoruz.