Apartman bakılırsavlisini öldüren fitness eğitmeni için istenen ceza belirli oldu

Samuag

New member
İstanbul’da kendisini uyaran apartman bakılırsavlisine tecavüz ettikten daha sonra öldüren fitness eğitmeninin ağırlaştırılmış müebbet mahpusu istendi.

Olay 2018 yılında Beşiktaş’ta meydana geldi. Fitness eğitmeni İbrahim Yener şofbenden sıcak su gelmeyince apartman bakılırsavlisinden yardım istedi. Eşiyle birlikte apartman nazaranvlisi olarak çalışan 53 yaşındaki Nefise Dolapçı, Yener’in konutuna giderek şofbene baktı.

Teknik grup çağıracağını söyleyen Dolapçı konuttan çıktı.Yaklaşık 20 dakika daha sonra yeniden İbrahim Yener’in dairesine giden Nefise Dolapçı bu kere Yener’i yüksek sesli müzik dinlediği için uyararak sesini kısmasını istedi. Yener ise, “Hadi abla işine bak” diyerek Dolapçı’yı ittirdi.

BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRDÜ

Dolapçı’nın da karşılık vermesi üzerine çıkan arbede daha sonrası İbrahim Yener konutta bulunan bıçakla Nefise Dolapçı’nın boğazını keserek öldürdü.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık İbrahim Yener Ses ve Manzara Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. ömrünü kaybeden Nefise Dolapcı’nın eşi Murat Dolapcı ve kızı Nihal Dolapcı da duruşmada hazır bulundu.

“EN AĞIR CEZA VERİLSİN”

Duruşmada kelam verilen Murat Dolapcı sanığın en ağır cezayı almasını istediğini söyleyerek “Eşimi taammüden çağırarak başına şişe vurarak içeri çekip öldürdü” dedi.

Dolapcı’nın kızı Nihal Dolapcı da sanığın işlediği hatalar birden çok olduğunu, sanığın en ağır cezayı almasını istediğini belirtti. Şikayetçi avukatları ise sanığa indirim uygulanmaksızın en ağır cezanın verilmesini istedi.

TECAVÜZ SAVI

Duruşma savcısı temel hakkındaki mütalaasında, olay yeri inceleme tutanaklarına göre Nefise Dolapcı’nın cansız vücudunun üst kısmındaki kıyafetlerinin yırtılmış ve bedeninin çıplak olduğunu ve iç çamaşırında sanık İbrahim Yener’in DNA’sının tespit edildiğini belirtti.

Sanığın Dolapçı’nın yarı çıplak olması ve iç çamaşırından DNA’sının çıkmasına yönelik açıklayıcı bir beyanı olmadığını belirten savcı, olay anında üstündeki elbiseleri yırtılan Nefise Dolapcı’nın sanığa direnç gösterdiği, bedeninde birden hayli kırık ve kesi olacak biçimde şiddet bakılırsarek öldürüldüğü, kendisine yönelik cinsel akın hareketine istek göstermediği ve bu sırada sanık tarafınca alıkonulduğu aktarıldı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET MAHPUS İSTEMİ

Mütalaada, sanığın maktulü özgürlüğünden alıkoymak suretiyle işlediği cinsel atak hatasını gizlemek için öldürdüğü belirtilerek “Tasarlayarak taammüden öldürme”, “Cinsel saldırı” ve “Kişiyi hürriyetinden mahrum kılma” kabahatlerinden ağırlaştırılmış müebbet ile 22,5 yıla kadar mahpusla cezalandırılması talep edildi.

Sanık İbrahim Yener savunmasında, yüz kızartıcı kabahat işlemediğini söyleyerek “Olayın kaza olduğu aşikar. Ben kaçmadım, kendim teslim oldum. Sizler insan sarrafısınız adaletinize sığınıyorum” dedi.

TUTUKLULUK HALİNE DEVAM KARARI

Sanık avukatları mütalaaya karşı savunma yapmak için mühlet talep etti. Sanık avukatlarına müddet veren mahkeme heyeti, sanık İbrahim Yener’in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma ertelendi.