Amerika Birleşik Devletleri, Rushdie'ye Saldırı Yargısı: Saldırgan Hymn Pro Filistin'i söyleyerek giriyor

Samuag

New member
New York – Yazar'ı öldürmeye çalışmakla suçlanan adam Salman RushdiePolis tarafından eşlik edilen Mayville mahkemesinin sınıfına girdi, New York'un beş yüz kilometre batısında, “nehrin denize, Filistin özgür olacak”, “Nehirden denize, Filistin ücretsiz olacak”, içinde Filistin halkına karşı dayanışma işareti.

Açık bir ses tonu ve Fermo Rushdie, 12 Ağustos 2022'de yirmi santimetreden fazla bıçaklı bir bıçaklı edebi bir etkinliğe saldırıya uğradığı mahkemenin önündeki dramatik anı yeniden inşa etti. “Hemen anladım – dedi – sağıma gelecek, hala gözlerini hatırlıyorum, karanlık ve bana karşı şiddetli”. “Başlangıçta – dedi – sadece bir yumruk attığımı düşündüm, sonra kıyafetlerimin kanını gördüm ve anladım”.

Rushdie, elli kez bıçaklandığını düşündüğünü ve sonra kendini bir “kan gölü” nde bulduğunu söyledi. «Her şey hızla oldu – devam etti – her şeyden önce sağ göze, en acı verici şeyle vuruldum. Kendimi elimle korumaya çalıştım ama durmadı ve bunu vurmadı ». Sanık, cinayet ve saldırganlık teşebbüsünden suçlu olmadığını ilan etti. İki hafta sürecek olan süreçte, güvenlik kameraları tarafından kaydedilen saldırının görüntüleri yansıtılacaktır.

Rushdie “sahte hafızanın” varlığını itiraf etti. “Başlangıçta yüzleşmeye çalıştığımı söyledim, ama bu doğru değil. Oturuyordum». “Bilinçliydim – sonuçlandırdı – helikopter inene kadar. Boyundaki yara o kadar derindi ki metal zımba kullanmak zorunda kaldılar. Öldüğümü sanıyordum ». Yazar iki hafta boyunca hastaneye kaldırıldı. Başlangıçta fana saldırıya uğradı ve ilk iki gün en hassastı.

“Sanık – sınıfta hatırlanan savcılar – Bay Rushdie'yi öldürme niyetinde neredeyse başarılı olmuştu”. Karısı Rachel Griffiths ve mahkeme salonundaki ajan Andrew Wylie ve eskortun altında, 2016'dan beri bir Amerikan vatandaşı olan Hint kökenli İngiliz yazarı, saldırganına ifade özgürlüğü ve doğru duruşma hakkını tanıdı. Tanıklığın sonu, Rushdie'nin “Konuşabilirim” kelimesini yeniden kazandıktan sonra konuşulan ilk kelimeleri hatırladığında bir hafiflik anı ayırdı.

Salman Rushdie, “Bıçak” anısına ulusal kitap ödülünün finalistleri arasında yer alıyor

Kültür editoryal personeli tarafından

12 Eylül 2024

Savunma, takıma rehberlik eden avukatın Pazartesi günü duruşmanın ertelenmesini istemişti. Nathaniel BaroneŞu anda hastanede. Hakim David Foley Diğer avukatların savunmayı sürdürebildiğini ve Baron'un yaklaşık bir yıldır hastalandığını açıklayarak talebi reddetti, bu yüzden yokluğu “önleyici” idi.

Matar, Amerika Birleşik Devletleri'nde doğdu, ancak çift vatandaşlık, Amerikan ve Lübnanlılarla New York Post Tutuklamadan birkaç gün sonra Rushdie'yi öldürmeye çalıştığını söyledi çünkü “İslam'a saldırdı”, “Şeytani Ayetler” in sadece iki sayfasını okuduğunu itiraf etse bile, 1988'de yayınlanan ve hayattan ilham alan kitap Bir yıl sonra Hint-İngiliz romancıya mal olan Moometo'nun fetva, Ayatullah'ın dini kararnamesinin ölüm cezası Ruhollah Khomeinio zaman İran'ın en yüksek rehberiydi.

Duruşma sırasında Fatwa'ya herhangi bir referans yapılmadı, ancak Matar'ın İran tarafından desteklenen militan grup Hizbullah ile terörizme ve bağlantılara cevap vermesi gereken başka bir süreçte, Ölüm cezası Tahran tarafından karar verdi. Geçen yıl yayınlanan raporda, Bıçak: Meditasyonlar Başlıklı Bir cinayetten sonra Meditasyonlar, Rushdie saldırının anlarını yeniden inşa etmişti. Bir pasajda bir rüyada önsezi olduğunu söylemişti: bir amfitiyatroda saldırıya uğradı.