Alt geçitte “Aşkım öpeceğim” tacizine ceza

Samuag

New member
İstanbul Barosu avukatlarından Işıl Çevikel Vanlı, 2019 yılının 8 Mart Dünya Bayanlar gününde Kocaeli Adliyesi’ne gitmek için yola çıktı. Sabah saatlerinde Pendik süratli trene binmek için alt geçitten geçtiği sırada, daha evvel hiç görmediği Mustafa A. kollarını açtı, genç avukata “Aşkım hoşgeldin, gel öpeceğim” dedi. Korkarak kaçan avukat Vanlı’yı takip eden Mustafa A., “Kaçma aşkım” diyerek tacizine devam etti.

AVUKAT KORKUP KAÇTI LAKİN YAKALATIP DAVA AÇTIRDI

Sabah gazetesinin haberine nazaran süratlice taksiye binip vakit kaybetmeden polisi arayan avukat Işıl Çevikel Vanlı’nın ihbarı üzerine kuşkulu kısa müddette olay yerinde yakalandı. Mağdur avukat da tacizciyi teşhis etti. Avukata endişe dolu anlar yaşatan 23 yaşındaki adam hakkında “Cinsel taciz” cürmünden 2 yıla kadar mahpus istemiyle dava açıldı.

KAPALI YERDEN GEÇEMİYOR

Davanın birinci celsesinde şikayetçi olduğunu söyleyen mağdur avukat, “Bu olay beni o denli etkiledi ki hala kapalı yerlerden geçemiyorum” diye de ekledi. Tacizci sanık ise klasik bir savunmaya imza attı. “Davranış bozukluğum var. Taciz etmedim. İftira attığı için asıl ben şikayetçiyim” dedi. Bu sözün akabinde mahkeme, sanığın cezai ehliyetinin olup olmadığı istikametinde rapor hazırlaması için İsimli Tıp Kurumu’na sevkine karar verdi.

NE SAVUNMASI NE DE RAPORU ONU KURTARAMADI

Savunması üzere İsimli Tıp raporu da sanık Mustafa A.’yı kurtarmaya yetmedi. Dahası rapor tacizcinin daha evvel 2 sefer birebir cürümden kaydı olduğunu gözler önüne serdi. “Davranış bozukluğum var” savunmasına sığınan sanık için hekimler, “Akli arızası yok, cezai sorumluluğu tam” dedi. Bu raporun akabinde da mahkeme son sonucunı verdi.

BİN 500 LİRA CEZA

Mahkeme, Mustafa A.’nın ‘cinsel taciz’ hatasını işlediğinin sabit olduğunu belirtti. Kabahatin işleniş formu, yer ve vakti, kastının ağır olduğunu da dikkate alarak evvel 90 gün karşılığı isimli para cezasına karar verdi. Akabinde yargılama sürecindeki davranışlarını ve geçmişini dikkate alarak indirime gitti ve 75 gün karşılığı, günlüğü 20 liradan toplamda bin 500 lira isimli para cezasına hükmetti. Sanığın ileride kabahat işlemekten çekineceğine dair olumlu kanaat edindiğini vurgulayan mahkeme cezayı erteledi.

“KADINLAR SUSMASIN, HAREKETLER CEZASIZ KALMASIN”

sonucun akabinde SABAH’a konuşan mağdur avukat Işıl Çevikel Vanlı, “Kadınlar susmasın, bu biçimde hareketler cezasız kalmasın. Sanığın ceza alması caydırıcılık açısından hayli kıymetli bir adım. Lakin hiç bir niye olmaksızın yeterli hal indirimi almasını anlamak epey güç. Hemcinslerim lütfen cinsel taciz karşısında susmasın, korkmasın. Şikayetçi olsunlar. Biz genç bayan avukatlar olarak onlara yardım etmeye her vakit hazırız” dedi.