Almanya, Magdeburg'daki Noel pazarında arabalar: Saldırının zanlısı tutuklandı

Samuag

New member
Almanya'da Magdeburg Noel pazarında bir araba bazı insanlara çarptı. Yerel yetkililere göre en az 2 ölü ve 60'ın üzerinde yaralı var. Aracın sürücüsü gözaltına alındı. Yerel yönetim sözcüsü, yerel yetkililerin bunun “muhtemelen bir saldırı” olduğuna inandığını söyledi.

Saldırı

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, Magdeburg Noel pazarına yapılan saldırı saat 19.04'te koyu renkli bir BMW'nin kalabalığa dalmasıyla başladı. Onu geri getiriyor ResimPolisin Noel pazarının kordon altına alınmış bölgesinde patlayıcı araması yaptığını da sözlerine ekledi. Saldırının hemen ardından Halle kenti Noel pazarı için güvenlik önlemlerini artırdı. Yaklaşık 80 kilometre uzaklıktaki kentteki hastaneler yaralıları karşılamaya hazırlanıyor. Bunu belirtti Tobias TeschnerHalle şehrinin güvenlik departmanı başkanı.

Saldırının zanlısı tutuklandı

Magdeburg'da araba kullanırken Noel pazarına çarpan adamın 1974 doğumlu Suudi asıllı bir doktor olduğu belirtildi. Bild. Güvenlik kaynaklarına göre tutuklanan adam, saldırıdan kısa bir süre önce aracı kiralamıştı.

Tutuklanan adamın fotoğrafı yayıncı tarafından gösterildi Ntv. Fotoğrafta elleri bağlı bir şekilde yerde yatan bir adam ve yanında iki polis memuru görülüyor.

Tepkiler

Almanya Şansölyesi, Magdeburg'daki olayların “en kötü habercisi” olduğunu söyledi Olaf Scholz. X'e yazdığı mesajda, “Düşüncelerim kurbanlara ve ailelerine. Onlara ve Magdeburg vatandaşlarına yakınız. Bu zor saatlerde görev alan kurtarıcılara teşekkür ediyorum.”

SPD'nin başkanı Lars Klingbeil Magdeburg Noel pazarına yapılan saldırıya dehşetle tepki gösterdi. X'e şunları yazdı: “Korkunç.” “Çok sayıda yaralıyı, mağdurları ve ailelerini düşünüyorum. Sahadaki kurtarma ve acil servis hizmetleri sayesinde.”

“Alman halkına ve Magdeburg'daki suç mağdurlarının ailelerine yakınım. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Suç niteliğindeki şiddet karşısında teslim olmak yok. İtalyan hükümeti her türlü teröre karşı ön safta yer alıyor” “Dışişleri Bakanı hakkında şunları yazdı: Antonio Tajani.