Ağrılı bayanlar fiyatsız pilates eğitimi alıp iş yeri açabilecek

Ethereum

New member
Ağrılı ulusal cimnastikçi Ümit Şamiloğlu’nun da kurucusu olduğu Gençlik Spor ve Hayat Kulübünce hayata geçirilen, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Takviye Programı kapsamında dayanak verilen “İlk Göz Ağrı’m Projesi” İbrahim Çeçen Üniversitesi yerleşkesindeki Spor Bilimleri Fakültesi spor salonunda başladı.

Türkiye Cimnastik Federasyonu eğitmenleri tarafınca üniversite mezunu 20 bayana yönelik verilen pilates eğitmenlik kursu, pazar günü tamamlanacak.

Ümit Şamiloğlu Gençlik Spor ve Ömür Kulübü kurucusu Ümit Şamiloğlu, AA muhabirine, projeyle, çocuk yaşta evliliklerin ve bayan haklarının dezavantajlı olduğu bölgelerde bayan ve sporu bir ortaya getirmeyi hedeflediklerini söylemiş oldu.

Kursun fiyatsız verildiğini ve 250 aileye pilates seti armağan etmeyi hedeflediklerini belirten Şamiloğlu, şöyleki konuştu:

“Projeyi, doğduğumuz yer olan Ağrı’da başlattık. Bayanlarımıza pilates eğitimi vererek, onların doküman almasını sağlayarak, sonrasındasında meslek edinmelerini sağlamayı gaye edindik. Sporu meskenlere sokmak istiyoruz. Ağrılı bayanların sporla tanışmasını istiyoruz. Bu projede bayanların sportif mesleksel alt yapısını oluşturmak ve biraz da olsa onların geleceğine dokunmak istedik. Sporun o ruhunu ve temelini bütün çocuklara yaymanın gelecek ismine bir gereklilik olduğunu düşündüm. Bayanlarımız ve çocuklarımız bizim için önceliklidir. Biz de birinci vakit içinderda bayanlardan başladık. Eğitim verdiğimiz bayanların, diğer bayanların hayatına dokunarak sporun daha da yaygınlaşmasını sağlayacağını umuyorum.”

Kulübün lideri Sevil Şamiloğlu ise kurs sonunda verilecek evraklarla iştirakçilerin birinci kademe eğitmen olacaklarını ve iş yeri açmanın yanı sıra çalışma imkanı elde edeceklerini anlattı.