AFAD, bin 749 işçi alımı yapacak (AFAD işçi alımı başvurusu ne vakit, müracaat kuralları neler?)

Samuag

New member
AFAD Başkanlığı tarafınca yapılan duyuruya bakılırsa, kurum bünyesinde çalıştırılmak üzere avukat, mühendis, veteriner tabip, toplumsal çalışmacı, ofis çalışanı, teknisyen, dayanak işçisi, öteki sıhhat işçisi, müdafaa ve güvenlik bakılırsavlisi branşlarında işçi alımı gerçekleştirilecek.

AFAD İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU NE VAKİT?

Adaylar müracaatlarını, 18 Kasım (10:00) – 27 Kasım 2021 (17:00) tarihleri içinde adresi üzerinden elektronik ortamda yapacaklar.

AFAD İŞÇİ ALIMI MÜRACAAT KAİDELERİ

14/7/1965 tarihindeki ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci hususunun (A bendinde belirtilen;

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) Kamu haklarından yoksun bulunmamak,

c) Türk Ceza Kanununun 53 üncü unsurunda belirtilen müddetler geçmiş olsa bile; taammüden işlenen bir kabahatten dolayı bir yıl yahut daha fazla mühletle mahpus cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı kabahatler, Anayasal nizama ve bu tertibin işleyişine karşı hatalar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, itimadı berbata kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, cürümden kaynaklanan malvarlığı pahalarını aklama yahut kaçakçılık kabahatlerinden mahkûm olmamak

ç) Askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak yahut askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veyahut ertelenmiş yahut yedek sınıfa geçirilmiş olmak, kurallarını taşımak.

2.2. İmtihana müracaat tarihinin son günü prestijiyle 30 (otuz) yaşından gün almamış olmak.

2.3. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması kararı olumlu olmak.

2.4. Ortaöğretim seviyesinde başvuran adaylar için; mesleksel ve teknik ortaöğretim kurumlarının Tablo-3’de belirtilen alanları ve kısımları ile bunlara denkliği kabul edilen kısımlarından mezun olmak.

2.5. Ön lisans seviyesinde başvuran adaylar için mesleksel ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olmak kaydıyla; ön lisans seviyesinde öğretim veren kurumların “Acil Durum ve Afet İdaresi yahut Sivil Savunma ve İtfaiyecilik” programları ile bunlara denkliği kabul edilen programlarından mezun olmak.

2.6. Tablo-3 ve Husus 2.5.’de belirtilen mezuniyet alanları haricinde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

2.7. ÖSYM tarafınca 2020 yılında yapılan Kamu İşçi Seçme İmtihanı (B) Kümesinden; ön lisans mezunları için KPSSP (93) ve ortaöğretim mezunları için KPSSP (94) puan tipinden 60 (altmış) ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla; her vilayet için başka ayrı belirtilen sayı ve tahsil durumuna göre ilan edilen konum sayısının 4 (dört) katı adayın içerisinde bulunmak. Başvuran adaylardan her vilayet için belirlenen sayıda ve tahsil durumuna nazaran en yüksek puana sahip olandan başlamak üzere yapılan sıralama kararında son sıradaki aday ile eşit puana sahip adaylar da imtihana girmeye hak kazanacaktır.

2.8. Adaylar yalnızca bir vilayet için müracaatta bulunabilecek olup, tercih ettiği vilayet için yapılacak imtihana katılacağından, birden çok vilayet yahut nitelik (öğrenim) için yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

2.9. En az B sınıfı şoför evrakına sahip olmak.

2.10. Tartılma ve ölçülme çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.60 metre, en çok 1.90 metre, bayanlarda ise en az 1.55 metre, en çok 1.80 metre uzunluğunda olmak ve boyun 1 metreden çok olan kısmı ile kilosu içinde (+,-) 10 kg dan fazla fark olmamak.

2.11. Fizikî, ruhsal, görsel ve işitsel engelli olmamak.