370 bin lirasını kaptırdı: 155’i arayınca dolandırıcılarla konuştu

Samuag

New member
Emekli, evli ve 2 çocuk babası S.Y.’yi, mesken telefonundan arayan kişi, kendisini polis olarak tanıtıp, “Hesaplarınız terör örgütünün eline geçmiş ve boşaltılmak üzereyken hesabınız bloke edilmiştir. Şayet bize inanmıyorsanız, 155 Polis İmdat sınırını arayın, onlar size durumu daha net açıklasınlar” dedi.

S.Y. ise mesken telefonundan 155 çizgisini arayınca karşısına bir daha birebir kişinin çıkması üzerine şüphelinin istediği 370 bin lirayı banka şubesine giderek farklı saatlerde 220 bin ve 150 bin TL olarak belirtilen hesaba yatırdı. Yaklaşık 1 saat daha sonra dolandırıldığını anlayan S.Y., Odunpazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi oldu.

Polisin araştırmasında, şüphelilerin apartman girişlerine konulan telefon kutularına ‘saplama’ yaparak, seçilen telefon sınırından o esnada yapılan tüm aramaları kendilerine yönlendirdiklerini belirledi. Polis şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

‘155’İ ARADIKTAN daha sonra İNANDIM’

Dolandırıcılık formları hakkında yapılan ihtarları bildiğini fakat 155’i aradıktan daha sonra inandığını da belirten S.Y., “Kendilerini polis olarak tanıtan kişi, beni inandırmak için 155 Polis İmdat Çizgisi’ni aramamı söylemiş oldu. Dolandırıcılık olaylarına karşı yapılan ihtarları biliyordum. Lakin telefonumdan 155’i aradığım vakit karşıma birebir şahıslar çıkınca inandım. Dedikleri banka hesabına evvel 220 bin, ondan sonrasında da 150 bin lira gönderdim. Meskene geldikten 1 saat daha sonra dolandırıldığımı anladım. Bu dolandırıcıların bir an evvel yakalanmasını istiyorum” dedi.

BAŞSAVCILIK UYARDI

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan hususla ilgili yapılan yazılı açıklamada ise şu tabirlere yer verildi:

“Mağdur vatandaş, bir daha polis kimliğiyle aranarak, ‘Hesaplarınız terör örgütünün eline geçmiş ve boşaltılmak üzereyken hesabınız bloke edilmiştir. Şayet bize inanmıyorsanız 155 Polis İmdat sınırını arayın, onlar size durumu daha net açıklasınlar’ denmiştir. Mağdur da doğal olarak herkesten bekleneni yapmış ve 155’i aramıştır. Lakin bu davranışı evvelde planlayan bu makûs niyetli şahıslar, apartman girişlerine konulan telefon kutularına saplama yaparak, kurban olarak seçilen telefon sınırından o esnada yapılan tüm aramaları kendilerine yönlendirmiş olduklarından mağdur şahıs 155 Polis İmdat sınırını aradığı biçimde gerçek polisler yerine dolandırıcı olan bireylerle konuşmuştur.

Savcılık, devlet memurları sizden para talep etmez ikazında bulundu